Resor
comments 4

Böcker jag vill klicka hem på bokbörsen till sommaren

Har du hört om bokbörsen? Ett superställe där man kan köpa och sälja begagnade böcker. Jag är sämst på att sälja men köper desto oftare, mitt senate fynd är en bok om Sveriegs nationalparker från 1927.
Satte ihop en lista till sommaren, för att det är kul med böcker jag genast vill klicka hem. Andra gör moodboards, jag gör bookboards, vi är alla olika. Min bookboard från Bokbörsen denna sommar, varsegod.

bokbörsen böcker second hand


Sommarboken. Tove Jansson. Farmor, Sofia och hennes pappa på en ö, levande den nordiska drömmen. 

Bröderna Lejonhjärta. Astrid Lindgren. Jonatan och Skorpan. Nangijala. 


Den underjordiska järnvägen. Colson Whitehead. Om det nätverk som hjälpte slavar att fly från söder till norr i USA, den så kallade underjordiska järnvägen. Högst aktuellt ämne. 

Skrivliv. Gun-Britt Sundström. För att jag alltid letar en bok om skrivande, hört att denna var bra och aldrig lyckas låna den på biblioteket.


Vad som helst av Patrick Modiano. Med titlar som Nätternas gräs och De dunkla butikernas gata känns Modiano perfekt för sommaren. Har tidigare läst Lilla Smycket och sedan den dagen drömt om att åter få läsa ett parisiskt mästerverk.


Mitt storslagna liv. Jenny Jägerfeld, ungdomsförfattaren som vinner augustpriser hela tiden. Jag är helt såld på titlarna.


Mina drömmars stad. Per Anders Fågelström. Stockholm, Stockholm, Stockholm!


Snölegend. Werner Aspenström. Den bok jag faktiskt läst. Eller bok och bok, en diktsamling. För diktnybörjaren som jag, enkel att läsa. Hos mig fastnar den.


Brev till min dotter. Theodor Kallifatides. Läste Ännu ett liv av densamme och vill bara läsa mer.


och så ett tips till dig på bok jag redan har. Sverigeboken. Olof Thaning. Slå bara till! Så bra till sommarsemetern att man storknar. Från 1982 and what is not to like med designen? Här hittar man lite fun facts om allt i Sverige från småbyar till traditioner. Jag och Erik har den med i bilen när vi näräventyrar och it is grym!


Katarina

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.