Resor
comments 9

En melankolisk resebloggardröm

Jag hör klockan ticka till höger om där jag sitter. Tick, tack, tick. Den talar om att snart är det dags att börja jobba. Jag kan höra det på andningen. Den lätt stressande andningen Erik får precis innan han ska börja. Som vi alla får.

Bara det man kan se kan man ta på, mycket annat känns overkligt.

Fläkten från datorn bryter av tickandet när den startar. Ljudet från fåglarna utanför sovrumsfönstret upphör. Stämningen ändras, tick, tack, tick, tack.

Älskling, vi borde rengöra spisen.

Tystnaden bryts av en telefonsignal och Erik svarar. Jag tar på mig mina brusreducerande lurar för att kunna fortsätta skriva. Alla ljud försvinner och med det omgivningens inspiration. Jag lämnas ensam med mina tankar innanför en vägg av tystnad.

Jag vill jobba hos Fjällfil, vad jag ska göra är oklart, men det är min absoluta favoritförpackning.

Under lång tid har betalda skrivuppdrag känts motiga. Jag vet inte varför, men troligen för att det helt plötsligt blir ett krav på att skapa. Att skapa stora mängder är inga problem när jag inte måste, men att göra det under krav, en deadline, blir plötsligt svårt. Varför är det alltid så?

Jag känner händerna kring min strupe.

Kommer du ihåg de här sopkorgarna? De finns fortfarande, så vi köpte en och Erik satte upp den snett. Så kan det gå.

Men nu har något förändrats. Nu kan jag riktigt längta till ett betalt skrivuppdrag. Att få påta och fixa med bilder och skapa något, vara kreativ och sedan få betalt för det och på kuppen göra någon glad som en destination eller en bed and breakfast- ägare.

Regniga maj.
Det är ändå tur att hushållsarbetet aldrig tar slut.

Ett lyxjobb i mångas ögon, kanske, men fortfarande ett arbete. Ett arbete som totalt försvunnit i dessa tider. När man tittar på det nu, funderar på om det överhuvudtaget fanns. Kanske var det bara en dröm, en resebloggares dröm.

Katarina

Till och med Nisse känner av tråkeriet, annars så lyckligt ovetandes.

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.