Resor
comments 2

Gröna växters kurragömma. Grönväxtriket och Ösmo plantshop

Vi vaknar till stillhet och regn. 1a maj välkomnar vårregnet och jag som allt mer pollenallergisk, välkomnar det också. All denna tid. Vi har inget att göra, vi är som barn med brist på fantasi ”mamma jag har tråååkigt”. ”Ja men ge er ut barn, ge er ut och lek”. Så vi ger oss ut och leker och min favoritlek får ta plats, gröna växters kurragömma.

Vi bor i söderort och vägen mot Nynäshamn ligger lockande enkelt några svängar bort.

Vi tar bilen mot Nynäshamn, en plåtlåda vi är allt mer tacksamma att nu ha lagat. En Ford, jag trodde aldrig jag skulle ha en Ford. Tusenlapparna rullar men friheten består, även hos Ford. Jag tror plötsligt vi inte klarar oss utan den, vi som skulle ha närhet till tunnelbana för evigt och bara tretttio minuter till jobbet med den om man räknar in sträckan till fots. Nu bilar jag eller går till jobbet istället och det tar en timma till fots, jag hade nog aldrig vetat att det går att nå jobbet så enkelt med bara benen, om det inte vore dessa tider, till fots- tiden.

Malmtorget Nynäshamn.

Han kör för att han älskar att köra på ett sätt som bara personer som precis fått körkort gör.

Han kör för att han älskar att köra på ett sätt som bara personer som precis fått körkort gör. Jag sitter brevid, som en duktig flickvän och pustar ut för att jag slipper att köra. Jag har kört så mycket i mitt liv att nu är jag trött på att köra. Jag är glad att slippa och det är ett av alla hot mot jämställdheten.

Jag säger att jag ska till Grönväxtriket och det vet hon inte vart det ligger, det visar sig ligga på se-avstånd från hennes fönster.

Påväg ut till Nynäshamn småpratar jag med några andra resebloggare och Annika tipsar om Ösmö plantshop. Jag säger att jag ska till Grönväxtriket och det vet hon inte vart det ligger, det visar sig ligga på se-avstånd från hennes fönster. Ja det man har nära, det ser man inte alltid.

Malmtorget i Nynäshamn är en liten märklig syn, kanske särskilt statyn, som inte får vara med bland bilderna. Den heter ”Den goda hamnen” om man får tro den här förteckningen.

Grönväxtriket

Vissa ställen skvallras det extra mycket om, Grönväxtriket är ett sådant ställe. I min krukväxtgrupp särskilt och Instagram skvallrar tillbaka om att man har öppet till kl 15.00 idag. Bra tänker jag, då Ösmo plantshop har öppet till 16.

Med en kort promenad över torget öppnas dörrarna till en litet grönt paradis som har allt man kan tänkas vilja ha i växtväg, om man som jag älskar gröna växter i krukor och det gör väl alla ändå?

Vi påtar runt och knallar hem med sex växter varav en alocasia stingray. Jag undrar hur många jag har nu. Jag ska räkna dem någon dag och berätta.

Ösmo plantshop och trägårdscafé

Han vill gärna ha en oas på balkongen, så vi börjar vårt oas-skapande för våren till sällskap av en vegetarisk lunch i trägårdscafét

Vi åker vidare till Ösmo plantshop och här möts vi av ett Erik-drömrike. Han vill gärna ha en oas på balkongen, medan jag vill ha plats, så vi börjar vårt oas-skapande för våren till sällskap av en vegetarisk lunch i trägårdscafét. Jag spanar en björnbärsbuske, för björnbär hade jag hos dagmamman i min barndom, så kanske, kanske åker vi tillbaka för en sån en dag. Men kanske, kanske är de för stickiga, säger Erik.

På kvällen klipper Erik ner sin hibiskus och även Nisse får det mysigt. Han äter och äter och äter, precis som vi andra nuförtiden.

Katarina

5 inte så giftiga växter och en rätt så giftig, även kallad Prickblad.
Hibiskus är både ett livsprojekt och livets goda för kaninen.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.