Resor
comments 4

Är det skotthål på skyltarna, McCarthy?

21 juni Fairbanks till McCarthy

Dagen vi inte sett fram emot. Den där långa dagen i bil som ingen vill minnas vid att vi planerade in längre. Den ger oss bland de vackraste utsikterna.

 

Servitrisen är trevlig men klumpig – Meiers Lake Roadhouse

Jag minns inte när vi kommer iväg men vi stannar och äter lunch på Meiers Lake Roadhouse. Vi pratar om projektet Kvinnliga äventyrare som både jag och Sofia är med i, om jag bara skickar in min presentationstext, vilket jag fortfarande inte gjort. Vissa saker förtränger en, det här är en av dem. Servitrisen är trevlig men klumpig och vi åker vidare efter en snabb titt i museet, något många ställen verkar ha.

McCarthy road börjar i Chitina och fortsätter till Kennecott river.

Adjektiv i flera negativa varianter forsar ur folks mun när vi nämner McCarthy road.

Vi har blivit varnade för McCarthy-road, hur sliten och dålig, hoppig och studsig den är. Adjektiv i flera negativa varianter forsar ur folks mun när vi nämner vägen. McCarthy road är i bättre skick än förväntat. De verkar ha lagt pengar på att laga den och folk som pratar om den minns den för tio år sedan. Den är ungefär som en normal grusväg hemmavid konstaterar vi. Och här fick vi boka om hyrbilen för att försäkringarna inte täcker! *snorkigt ljud*

Kaniner och älg ser vi. Det är helt klart fler kaniner än människor i Alaska och bakom varje knut ligger ett berg och en vägskylt med ett skotthål i.

 

Längs med McCarthy road, ett äventyr i sig.

Vi parkerar bilen (får betala för parkering, go figure) och drar sedan bagaget över en bro, ringer i en telefon och blir sedan upphämtade av personal på boendet.

McCarthy Lodge

En guldpotatis utan lås på dörrarna. McCarthy.

Vi checkar in på Lancaster´s Backpacker Hotel och upptäcker att det inte är några lås på dörrarna. Hon som äger hotellet säger att det är helt lugnt. Vi lämnar datorerna i receptionen. Där är inga lås där heller. Är det nu vi blir rånade? Här i en avsides ort på en avsides sida av planeten?

Vi är hungriga som vargar och äter på Golden Potato. Hummus tallrik. Osttallrik. Dricker Ipa. En först blick säger oss att McCarthy har ett bra ölutbud i alla fall och det bådar sannerligen gott.

Katarina

 

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.