Resor
comments 11

Fotodagbok: Promenad till Kebnekaise fjällstation

4e aug Nikkaloukta – Kebnekaise fjällstation

Det var länge sedan jag bloggade om nutid. Jag funderade på om jag skulle göra det idag, men har så mycket material kvar från mina sommarresor och vill så väldigt gärna komma genom det att jag fortsätter med mina tillbakablickar. Ibland är det så. Att en vill avsluta något, för att kunna gå vidare, denna gång är det nog för att komma vidare mot hösten och kommande vandringsresa på söndag som jag berättar mer om då. För nu ska jag snart ut och resa igen!

I somras gjorde jag och Linda en fantastiskt roadtrip genom Tornedalen, förbi fjäll, älvar och troll och avslutade med Kebnekaise, eller det där berget som jag har kommit att kalla det. Det där berget som har satt sina spår djupt i min vandringssjäl. Jag har nu kommit till redigering av bilderna men inte längre än så och det tar emot, för jag minns hur jobbigt det var, både psykiskt och fysiskt. Däremot har jag tagit mig genom vandringen från Nikkaloukta in till Kebnekaise fjällstation och tänkte dela dem med er idag. Jag sparade aldrig några noteringar från den här två mils färden, så nu vet jag inte riktigt vad jag tänkte och kände, men hade så mycket bilder att jag tänkte vi tar en fotodagboksrevival!  En kan ju skapa sin egen story tänker jag. Och vill man fuska är det bara att läsa bildtexterna.

Vill du kika på andra fotodagböcker hittar du dem här.

Katarina

Packningsgöra och frukost vid Nikkaloukta.

Viktig att skorna sitter skönt när en ska vandra. Det här är min kompis Linda.

100 m in.

Genom en fjällbjörkskog. Under förra årets vandring var Helena lite besviken över hur mycket björkskog det faktiskt är. Jag tycker nog stenarna är värre och gillar skogen.

Om en är rädd för hängbroar kan fjällen bli en utmaning, för de är mest lite varstans.

Det fina med svensk turism, rustika byggnader som alltid serverar högklassig mat.

Härifrån går en båt om en vill tjäna in några kilometer. Tror en sparar sådär 5km.

Mjölkig turkosfärg på den där vattnet.

”Linda, stå här och blicka ut över vattnet så jag kan fota dig”.

Såhär ser de ut. Fjällbjörkarna.

”Linda, är det inte lite mer stenigt än vad vi förväntat oss. Och varmt?”.

Tejpa fötterna, lika a boss.

Jag lovar, det är jag bakom all den där packningen. Har ingen assistent när jag är ute.

Vackra budskap längs vandringens väg.

Det här rosa svämmade fjällen över med och Tornedalen.

Nu så. Nu börjar det likna något.

Fylla på vatten kan en göra överallt där vattnet rinner. Det var dock ganska uttorkat sen när vi skulle upp på det där berget.

Hej hej Kebnekaise fjällstation!

Linda, Lind påväg till vår tältplats.

Om man går en bit ifrån fjällstationen ner i dalen får en det här alldeles för en själv.

Kl 16 anmäler vi oss och bokar stegjärn och stavar för dagen efter. Så redo! Och vi får oss ett par stegjärn och stavar. Wihuu.

Nattinatt!

11 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.