Resor
comment 1

Alla tips en får av locals är inte bra tips. Fairbanks

19e juni – Denali till Fairbanks

Vi packar återigen in oss i bilen (det känns som det är det en gör på en roadtrip) och kör Parks Highway mot Fairbanks. Dagen innan har vi spanat in Bears Coffee på vägen och stannar för en avokadofrukost. Finns det något bättre i livet än avokadomackor Sofia?

Kanske det godaste jag åt i Alaska. Dessvärre är den amerikanska maten av allt för dålig kvalité generellt.

En vill plocka ner alla skyltar och förminska dem för att ha hemma.

Vi åker förbi Skinny Dicks Halfway Inn och skrattar åt namnet. En bil passerar med skylten Villain som regskylt. Visst är inte maten bra i USA, men roliga skyltar har de iaf.

Checkpoint lågt blodsocker.

Utsikten.

Alla tips en får av locals är inte bra tips. Fairbanks (downtown)

Köper en keps på Arctic Souvenir Shop och ett par coola solglajjor på en vintage shop vid namn Bad Mother. Alla Alaskas städer börjar se likadana ut och jag vet inte längre vilket som är Anchorage eller Fairbanks. På Bad Mother frågar vi om tips vart vi ska äta och tjejen i kassan säger El Dorado. Vi dricker Margaritas och äter 2 för 1 lunch tacos här.

Alla tips en får av locals är inte bra tips.

Gatukorsningarna är ändå ganska snygga och vägarna byggda i enkel logik.

En jurta.

Visst kan det vara kul med ett runt hus också. Bo i en jurta i Fairbanks

Vi anländer till vårt boende för natten, jurtan, som Lena valt för att hon vill bo i en jurta. Jag tror efter att ha bott i den att jag inte delar passionen om jurtor, eller så kanske det är för att detta inte är en, utan snarare ett runt hus. Men visst kan det vara kul att bo i ett runt hus också.

Alaska har samma flora och fauna som Sverige ska det snart visa sig. Fairbanks botaniska trädgård

Fairbanks har en botanisk trädgård och vi besöker den. Det är något särskilt med de där botaniska trädgårdarna och kanske är Fairbanks en av de i världen som är längst norr ut. Jag tackar Jeanette för hennes passion som blivit min nyfunna. När en vandrar runt i en botanisk trädgård får en en bra överblicka av landets flora och fauna och Alaska har samma flora och fauna som Sverige ska det snart visa sig.

Godis är ett minne blott och öl det min tunga är sugen på. HooDoo Brewery

Jag erkänner. Sommaren 2018 har jag fullkomligt blivit besatt av öl. I alla former. Funderar på varför det är så när jag så starkt ogillat det som yngre? Vid 22 kunde jag knappt svälja en klunk och nu vid 33 crejvar jag det helt plötsligt. Godis är ett minne blott och öl det min tunga är sugen på.

Vi beger oss till HooDoo brewery och får ratta runt överallt i Fairbank för att komma fram.  Alaska visar sig vara vägarbetshimlen. Söker du jobb? Utbilda dig till vägarbetare och flytta ill Alaska. Ann har tipsat om HooDoo och är det en local en kan lita på, är det hon.

Visste du att en inte får servera hur mycket öl som helst i Alaska? 2 pints står det på disken, för att vara exakt. 2 pint ska dock visa sig vara mer än tillräckligt när vi sedan beger oss till Fred Meyers lite mer än runda under skorna för att handla. Det blir en bok, en bok jag aldrig hade köpt om det inte vore för de där pintsen och sen en kväll med Erin Brockovich.

Katarina

Vill du läsa mer om alkohollagstiftningen i Alaska – kika här. Ganska kul info. T ex lärde jag mig att ursprungsbefolkningen kan ha egna id som heter Tribal id och att man får köpa öl på dem också.

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.