Resor
comments 3

Varför står det Sundsvall i Stockholm och inte Haparanda?

27e juli – Från Stockholm till Luleå, Norrlandsroadtrip

Vaknar med ont i halsen och ringer 1177, Vårdguiden. Min hals från Alaska kommit tillbaka. En Alaskisk hals? Svetten rinner på morgonen i ett 34a gradigt Stockholm. Det är så varmt att glasögonen inte längre stannar kvar i ansiktet utan åker rutschkana på näsan och tillsist hjälplöst dinglar med ett lillfinger om öronkanten. Vårdguiden kan på sätt och vis vara den bästa uppfinningen. Ge mig en sjuksköterskas lugna röst och vi slipper vårdköer i vårt värmeböljande land.

Utsikt över E4an i Gävle Bro.

Jag är så pepp. Resepepp. Några timmars jobb så. Nu bär det snart av. Bubblar.

Sofias syster Martina rattar pärlan, like a boss.

Hej Högakusten! Som jag har saknat dig Högakustenbron.

Varför står det Sundsvall i Stockholm och inte Haparanda?

Packar in det sista i bilen och hämtar Sofia och Martina i Axelsberg. Packar in Sofia och Martina vid lunch och beger oss. Vi kommer 100 m på Selmedalsvägen innan vi stannar för fika. Prioriteringarna med Fantasiresor alltså. Om Sofia skulle kunna en fras på alla språk tror jag att det skulle vara ”En Cappuccino med dubbel Espresso, tack”

Sen swishar vi ut på E4an mot Sundsvall. Diskuterar vad det är som gör att det inte står Haparanda på skyltarna redan i Stockholm? Är det för långt måntro eller vet inte Stockholmare var Haparanda ligger?

Äter på Gävle Bro. God kall lax och fransk potatis med blicken över E4an. Åker sedan vidare. Äter sen igen på Max i Sundsvall, hallonpaj och glass. Får äntligen se en skylt mot Haparanda.

Kustladan – vandrarhem och camping. Ett STF vandrarhem. När vi passerar spelar Black Jack samma kväll.

”Inget stoppar oss nu” – Black Jack.

Vi hämtar Linda i Umeå och äter en bit av Norrland på Frasses. Snor små saltförpackningar för att de är bra till vandring. Kanske ingenting jag borde skriva här, men om saltet på Frasses kommer att vara vår räddning får det vara värt det.

Sista milen till Umeå rattar Sofia pärlan i med och motljus.

För att jag älskar alla samtalsämnen i en bil

Bränder är ett hett samtalsämne i Sverige och hela Sverige är torrt. Strax efter Umeå blir det allt grönare och glädjen kommer åter i magen.

Har du hört att det finns en massa överblivna asiatiska män? Tydligen finns de för att kvinnorna ratades så länge pga den kinesiska födslokvoten och de får nu betala samhällets dumhets pris. Så är du olycklig singel och gillar män, åk till Kina. Du får hur många du vill.

Samtalsämnen i bilen. Älskart.

Första natten i tält. Lyssna inte på Seriemördarpodden någon och leta tältplats. Allt en ser är våldtäktslador.

Det är blodmåne, men vi ser ingen

Det är blodmåne, men vi ser ingen.

Vi hittar en plats för natten och vi stannar upp en liten stund.

Katarina

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.