Resor
comments 5

Att tillåta sig att vara nostalgisk – Vi som älskar 90-talet

Varje morgon jag vaknar hör jag fåglarnas kvitter utanför fönstret. Nynäshamnsvägen är alldeles tyst när jag öppnar balkongdörren och brisen längs väggen är ljummen. Jag möts av ett Stockholm i fas.

4an mot Radiohuset, påväg mot Vi som älskar 90 talet på Zinkensdamm IP i lördags.

Vi har haft sjudundrande väder sedan mitten av maj, regnskurarna duggar sällan och uteserveringarna är proppandes fulla redan kl 12.

Stockholm levererar denna sommar.

Jag har slutat att tänka på att imorgon kanske det är slut och lever i en blandning mellan nutid och framtid. Jag är allt som oftast en nutidsförespråkare men unnar mig att leva i framtiden också.

Och i lördags, levde jag i dåtiden. Högstadietiden för att vara exakt.

Vem kan motstå ett leende när man väntar på Rednex, Markoolio och E-type liksom?

Festivalen levererade låt efter låt och människor i roliga 90-tals kläder. Plötsligt har alla chokers och ZTV -t shirtar. 

Ack, du ljuva 90 – tal eller som DJ Hångel säger när han spelar ”Freestyler” med Boomfunk MC´s ”Något sånthär kommer aldrig komma igen”. Det är ju så sant, det gör det ju inte! Tur då att man under en dag kan återuppleva hela 90 – talet på ett bräde. ”Det var mina bäst investerade 400 kr någonsin, aldrig har jag fått såhär mycket” säger Linda skrikandes över musiken och jag kan bara instämma. Aldrig någonsin har en musikfestival varit så bra att en aldrig kunnat lämna scenen trots uttorkning och vrålhunger.

Springer på folk från Vimmerby.

Bäst
# Rednex och Scooter. Här är några som kan sjunga. Mindes inte Scooter som såhär bra. Men det var de.
# Langosen. Gud vad jag längtat efter langos.
# Att se Sverige spela och lyssna på musik samtidigt. Stod mitt emellan skärmarna #likeaboss. Det känns sorgset att de förlorade, men vad hade en förväntat sig mot England. En vinst hade varit en skräll, såklart.

Inte så bra
# E-type. Älskar ju E-type, men herregud, människan kan inte sjunga alls.
# Emilia. Lika intetsägande som då.
# Att Cavan tog slut innan kl 16. Hur tänkte ni nu festivalanordnare?

Överraskar
# Mötte ett helt pack Vimmerbyfolk. Man blir ju lika förvånad varje gång det händer utanför kommungränsen.

Kolla youetube mellan spelningarna. Hur gjorde vi på 90 talet när vi skulle berätta något?

När det är så varmt att ansiktet förvandlas till vax.

Basic Element, ni var allt bra grymma ni.

Är det något denna sommar har lärt mig så är det att jag inte är den enda som gillar gamla dängor från 90 -talet (det kan ett slutsålt Zinken skriva under på) och att man kan tycka selektivt om fotboll. Until we meet again festivalsommar och svenska fotbollslandslaget.

Katarina

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.