Resor
comments 8

Det här är hjärtat

Det här är hjärtat av Bodil Malmsten

Dagarna går så fort, lite som den här diktsamlingen. Man liksom bara tuggar i sig dess innehåll, vänder och vrider på orden och tänker. På två dagar läser jag den två gånger, känner,  och jag tycker du ska göra likadant.

Det är väl ingen hemlighet att jag är Bodil Malmsten fan. Så när jag säger läs Bodil, så ligger det också en hel massa subjektivitet bakom. Men jag är ändå övertygad om att du inte kan bli besviken, diktälskare eller inte. Det här är hjärtat, gör ingen besviken.

Det här är hjärtat – Bodil Malmsten

Det här är hjärtat handlar om det oundvikliga. Om döden. Om sorgen. Och om allt däremellan. Det som drabbar oss alla, oavsett börd. Om att förlora en nära anhörig och om att förlora sig själv, på sätt och vis. För vem är det som dör egentligen?

Denna Bodils diktsamling går rakt in i hjärtat och uppmanar, som Bodil säger ” Under en livstid kan hjärtat slå 2,5 miljarder gånger. Men så slå då! Slå Slå Slå. Jag gråter, tår efter tår, som om det är nu det drabbade mig. Jag inser när jag läser att kärleken är det största, det största att ha och det största att förlora. ”Kärlek är att jag vill att du finns”.

Det här är hjärtat är för den som är diktovan som jag, som är kär i kärleken, i livet och att fundera och reflektera över det.

Katarina

 

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.