Resor
Leave a comment

Julklappar till en äventyrlig resenär

Nu barkar julen närmare och vad är mysigare än att sitta hemma i soffan och slösurfande planera upp sina resor för nästa år? Inget tror jag. Resor och äventyr genomsyrar ju mitt liv numera och också det jag lägger alla mina pengar på. Ofta önskar jag mig därför pengar till mina resor när det vankas presenter. Men om jag önskar mig något i prylväg, så är det antingen stickat, eller reserelaterat. 2017 är inget undantag.

tips på julklappar islandströja

Julklappar till en äventyrlig resenär

Här kommer mina tips på fina julklappar att önska till sig själv, eller ge till någon annan. Saker jag har eller vill ha, kort och gott.

# IslandströjaMin trogna partner på många resor. Du hittar en egen här. Jag har modellen Skipper Wool Pullover Grey och just nu har Nordic Store tröjan till nedsatt pris, ca 750 sek.

julklappstips 2017 näbbskor

Foto: Helena Gunnare

Näbbskor – Mina näbbskor heter Blötnäbben Antik, kostar 1890 sek och är från Kero. Du hittar alla modeller näbbskor här. Just nu har Kero en tävling där du kan vinna ett par Blötnäbben. Tävlingen pågår till 1a december och du tävlar här.

julklapp woolpower

# En Millican Marsden The Camera Pack 32 L – blå – Har varit i stort behov av en ryggsäck för dagsvandring under en längre tid, en väska jag kan resa på weekends med och en som också klarar foto och vandring. Vill så gärna ha en sådan här. Kostar strunt 2000 – lappen. För inspiration om Millican – kolla Ranias fina historia om Millican – the travelling bag.

# Woolpower – Ullkärlek på högsta nivå. Mitt ullställ från Woolpower följer med på alla kalla resor runt om i världen. Kommer med tiden bli mitt mest beresta plagg. Jag har dessa byxor för 870 sek och denna tröja för 1150 sek och köpte de för bråkdelen av priset, totalt ca 500-600 sek, på andrahands-sorteringen i Östersund.

julklapp hjortron örhängen halsband

# Hjortronörhängen & halsband – Jag älskar små roliga smycken som piffar upp mina outfits. Mina hjortronörhängen och halsband ligger mig extra varmt om hjärtat och du hittar dem för 199 pix här. Säljs av privatperson på Tradera.

En vacker filt – Det finns otroligt mycket bohemfiltar som skapar en mysig atmosfär i hemmet eller ute i skogen. Jag köpte min i native american stil (för 170 sek!) i Yosemite. Du hittar en hel radda filtar, ponchos och annat i denna stil hos Etsy.

# Resa medvetet – En resebloggare har släppt en liten konversationskortlek för 200 sek som heter Restänk med syfte att få dig att tänka till när du reser. Du kan beställa ett ex här.

maria åkerberg julklapp

# Maria Åkerberg – Hudvård som förändrat mitt liv, är ekologisk, snäll mot plånboken och finns i resestorlek. Jag har ansiktstvätt, ansiktsvatten, serum, nattkräm, peeling och ansiktsmask från märket och är jättenöjd. Priser från 30 – 300 kronor. Du kan köpa alla produkter hos Skincity eller via personligt besök på t ex Paradisets butiker i Stockholm.

julklappstips origins

# Origins färgade dagkräm med solskydd – Allt i ett – produkt perfekt när du reser. Hade med mig en tub till Yosemite och är efter det frälst. 345 sek hos Kicks.

# Trähårborste från Lapland Eco Store – Jag har haft flera plasthårborstar som bara går sönder och har börjat tröttna. Förvisso är mitt hår, en ansträngning för en hårborste, men inte ska en behöva köpa nya hårborstar flera gånger om året? Nu spanar jag på dessa från Lapland Eco Store där du för övrigt kan hitta många bra julklappar, giftfritt och ekologiskt.

julklapp stormkök
# Stormkök – En nifty pryl jag aldrig trodde jag skulle köpa och nu inte vill leva utan. Vem vill inte laga mat utomhus? Mitt är från Trangia köpt via Frilufsvaror och du hittar det här.

# Träslev – Efter att ha köpt mitt stormkök har jag börjat att drömma om bra tillbehör och ganska snart blir det tydligt att en behöver en slev i trä. Hittade dessa via instagram och är nu såld.

tips på julklappar peak design

# Peak design – Sen Peak design kom in i mitt liv, vet jag inte riktigt hur jag har klarat mig utan. De ultimata bra att ha fotoutrustningen som gör livet lättare med bara remmar och spännen. Robust och bra kvalité för professionell utrustning. Du hittar Peak Design hos Scandinavian Photo där platta, kamerarem och extra ankare kostar 599 sek och objektivhållare och spänne/clip 899 sek.

# En liten peng till resor – Kanske den bästa grejen för en inbiten resenär? En liten peng som en kan använda till vilken resa som helst.

Katarina

Featured foto: Rania

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.