Resor
comments 2

Bo naturnära på Yosemite View Lodge

Bo naturnära i Yosemite på Yosemite View Lodge, en lodge i El Portal vid entrén till Yosemite Nationalpark. Tips på boende i Yosemite, till ett bra pris.

Att ha sådan tur att vakna av strilande sol på balkongen den där första dagen på ett nytt ställe. De där små guldstrålarna som kämpar sig in mellan de vita tunga skynkena som ofta finns på hotellen. Jag och Rania har turen att få uppleva det vår första dag i Yosemite. Vi har också turen i oturen (amerikanskt kaffe är en otur i sig) att få gratis kaffe på hotellrummet, två påsar man enkelt kan slänga ner i bryggaren med filter förberedda, för att få en bra start på dagen, något två kaffeberoende, alltid prioriterar vart en på jorden än vandrar.

yosemite view lodge

Yosemite View Lodge är tips på ett bra boende i Yosemite.

Boende Yosemite

I byn El Portal finns vårt boende för hela vistelsen, Yosemite View Lodge.  För Yosemite finns ett begränsat antal alternativ, mycket på grund av prisklass och den tid på året du bokar. Så har du planer på att åka till Yosemite är det mycket viktigt att du bokar i god tid och att du funderar på hur långt du kan tänka dig att åka varje dag. Pratade med min vän Dryden som också varit i Yosemite som valde att bo två timmar enkel väg utanför parken, just på grund av pris och tillgänglighet.

bo i yosemite

Yosemite View Lodge ligger i en vacker omgivning längs Merced River Canyon i den lilla byn El Portal, porten till Yosemite.

Yosemite Valley

I Yosemite Valley finns alla typer av boende, som the Majestic, som jag någon gång verkligen vill bo på. Sen finns campingar och fler andra lodger. Till och med campingarna är dock fullbokade, troligen året runt också på grund av begränsad tillgång. Det finns en öppen camping man inte kan boka, men då behöver en troligen vara där mitt i natten för att köa (om det räcker).

rum yosemite view lodge

Vårt rum har två mycket bekväma dubbelsängar.

El Portal

Längs med Merced River Canyon ligger den lilla byn El portal. Här finns en bensinmack, en mataffär, Yosemite View LodgeCedar Lodge, Redbud picknick- område och Incline Road. Från El Portal utgår Hite´s Cove Trail, en vandringled jag aldrig går vid mitt besök men som jag mycket gärna skulle gå under en sprudlande vår. Här sprakar blommorna och finns Hite´s Cove som har rester från en gruvby på 1800 – talet.

boende yosemite

Yosemite View Lodge har stora rum med bord där du kan sitta och jobba på morgonkvisten. 

Yosemite View Lodge

Det sprätter i benen, första dagen på en ny plats och jag och Rania hoppar upp ur sängen, både av tidsskillnad och längtan att komma ut. Efter en kopp inte så gott amerikanskt kaffe, som vi mot slutet av resan börjar vänja oss vid, snörar vi kängorna och beger oss till receptionen för att köpa lite frukost. Matklockan ringer ganska snart på morgonen för mig varför benen också bär mig ganska snabbt. I receptionen finns förutom en liten matbutik en stor souvenirshop där jag hittar en bandana och en stor filt att ta med hem. Köper den i brunt, men med hård förhandling av min rumskompis så byts den snart ut till grönt. Vi köper rostbröd och någon liten tonfiskröra på burk och tar den med till rummet och njuter av den sista morgonsolen på balkongen.

el portal

Närheten till Yosemite

Yosemite View Lodges styrka är dess närhet till de största sevärdheterna i Yosemite. En tar sig enkelt till Yosemite Valley och Village, Tioga Road och likaså Glaciar Point Road, de ställen vi återkommer till under vår vistelse.

yosemite

Fasciliteter

Hotellet har förutom reception, liten matbutik och souvenirbutik även restaurang (som dock ej tillhör själva lodgen), bankomat, pool, samt finns en liten bed and breakfast på området.

Receptionen är öppen hela dygnet, vilket känns tryggt, eftersom en ibland trillar in sent på kvällen efter solnedgång, stjärnfotografering och långa körsträckor. Parkering ingår.

Rummen

Rummet är väl tilltaget, med dubbla dubbelsängar, balkong och kök. Schampoo, tvål, handdukar, kaffe och te ingår i priset och fylls på varje dag. Det finns kyl, som dock surrar så mycket att vi stänger av den varje natt. En kan se att rummen på lodgen en gång i tiden varit mycket fina, men just det rum vi bor i är i renoveringsbehov, med lite slitna tapeter och old style badrum. Rummet är dock ordentligt städat varje dag, har mycket handdukar som byts efter behov och är väl ordnat.

Här kan du läsa mer om lodgens faciliteter.

frukost balkong yosemite view lodge

Breakfast for a Queen, resan började med att Rania vann biljetter av Wow Air på reseevent under sommaren. Motiveringen: Queen of Video Footage. 

Pris

Priset är en bra anledning att bo på Yosemite View Lodge där ett rum kostar ca 1200/ natt sek ( uppskattar att det var ungefär det vi betalade). Rummet är stort och anpassat för 4. Vi valde att bo 2 personer/ rum och hade då mycket gott om utrymme. Däremot har lodgen en tråkig tilläggskostnad för wifi som kostar 10 dollar/ dag.

rania rönntoft northboundjourneys

The Queen of Video Footage.

Samlad upplevelse

Yosemite View Lodge har bra reviews på nätet och god rankning på bokningssidor av en anledning. Det är välstädat, välordnat och allt en behöver finns. Schampoo, tvål, handukar, kaffe och te ingår i priset och fylls på varje dag. Förhoppningsvis renoverar de och fräschar till rummen successivt då det är ganska gammalt, vilket och andra sidan ger en countryside- charm till hela upplevelsen.

Om du har vägarna förbi Yosemite, kolla gärna i Yosemite View Lodge. Läget är utmärkt och en får allt en behöver.

Katarina

Det här är mitt första inlägg till min serie om Yosemite som ämnar sluta i en komplett guide till Yosemite Nationalpark.

Filed under: Resor

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.