Resor, Tyskland
comment 1

Jag möter solen på Kastrup på min väg mot Hannover

kl 05.40 – Andan i halsen på Arlanda

Sitter med andan i halsen på Arlanda. En morgontid med

Kommer på mig själv när jag småler över denna hatkärlek till Arlanda. Att kliva upp kl 03 för att åka strax innan 04, en timma genom stan, för att vara i tid till morgonflyget. Var det så det var tänkt att livet skulle vara?

Jag har frivilligt eller ofrivilligt, kanske en kan säga, börjat leta efter bostäder norr om Stockholm, bara för att komma närmare Arlanda. Tittade häromdagen sporadiskt på Sigtuna och tänkte, här ser ju jättetrevligt ut för att i nästa sekund komma på mig själv, att vad tusan, en kan ju inte flytta nånstans för närheten till en flygplats? Närheten, jag bara nyttjar, på sin höjd ett par gånger i månaden. Vore lite som att flytta till samma gata som ens favoritrestaurang ligger på, på något vis. Eller kan en det?

kl 06.05 – En kändare kändis

Planet bordar och jag snabbar på att skriva några meddelande innan vi ska lyfta. En twitter och några instagramstories. Fastnar på tangenterna. Morgontröttheten är svår att kämpa mot, just vid den här tiden. Jag gäspar, sväljer morgonillamåendet, blickar upp och möter ett par bekanta ögon. Vad i hela världen. Peter Forsberg. På mitt plan, till Köpenhamn. Jag slutar att skriva.

kl 06.40 – Genom regn, morgonillamående och SAS- kaffe

Vi flyger genom och regn och upp i soluppgång. Plötsligt känns det inte särskilt fel att vara uppe såhär tidigt. Jag får en kopp SAS-kaffe. Det mixar sig inte särskilt bra med morgonillamåendet. Jag låter bli att dricka och blickar ut över tussiga moln istället. Tussiga mol och sol, det är livet.

kl 07.45 – Jag möter solen på Kastrup till propellplans-symfoni

Jag möter solen på Kastrup i Köpenhamn. Solen spelar över landningsbanan och bländar mig när jag kliver på nästa plan, ett litet propellerplan som ska ta mig till Hannover.

kl 09. 02 – Jag är redo, för en weekend i Hannover

Jag blickar ut över tussiga moln och strålande sol när vi går in för landning i Hannover.

Jag är redo, för en weekend i Hannover.

Katarina

———-

Resan gjordes i samarbete med NordicTB och VisitHannover Text, bild och åsikt är precis som vanligt, mina egna. Kampanjen följs enklast i sociala medier under taggen #CitybreakGermany

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.