Resor
comments 5

4 spontanstopp på en eftermiddag – Höga kusten

Det där enkla somriga livet kommer till ände och jag sitter och kollar på det antågande höstrusket medan jag väntar på Sofia som kommer om en timma för avfärd mot Örebro och en workation med ett gäng andra resebloggare. För att överleva, är minnena viktiga, men också att fortsätta leva, att fortsätta bada. Bekämpa vintertanken och förläng sommaren, det är precis det jag gör. Men samtidigt välkomnar jag nu hösten. Du är egentligen min favoritårstid men ”tsch, tala in om det för sommaren”.

Jag har några inlägg kvar från sommaren, från vackra hav, djupa nationalparker och onda solnedgångar som kommer att komma, allt för att bekämpa känslan av att nu är det över. Först ut, en enkel eftermiddag och kväll på Höga kusten.

Foto av Linda – Marie av LaLinda.

Lalinda, Leya, Helena och Linda-Marie

4 stopp på Höga kusten

Rotsidan

Första stopp, Rotsidan, en lång kuststräcka om 4km med platta stenhällar där en kan både solbada och njuta av en ruskig höst på en picknickfilt. På grund av Helenas och min totala roadtripgalenskap sista dagarna genom Lappland är jag fullkomligt utmattad och sover som ett litet barn i solen med vinden vinande runt mig på stenhällen när vi är här. Tror jag alltid kommer att minnas Rotsidan som vilostenar.

LaLinda

Linda – Marie.

Gårdsbutiken i Nordingrå

Den som känner mig vet att min matklocka alltid tickar och efter exakt tre timmar säger den till att nu är det dags att äta. På väg från Rotsidan spontanstannar vi på Gårdsbutiken i Nordingrå och vad bättre är en en spontanfisk med potatis där? En stunds vila och mat, gör magen och själen glad. Här kan du handla växter, gårdsbutikiga saker, äta och fika på en vacker uteservering.

Solnedgång på Varvsberget i Örnsköldsvik

I hjärtat av Örnsköldsvik ligger Varvsberget och vem vill inte runda av en härligt spontan dag med en solnedgång på ett random berg? Så det gör vi. Fotografimagi av bästa sort. För att få stjärneffekt på solen, som på porträtten nedan, använder du en liten bländare, t ex f/22.

Stjärneffekt på sol eller andra ljuskällor får du genom att sätta bländaren på ett litet värde, t ex f/22.

Dimma ute på landsbygden – Idbyn

Vad bättre än att avsluta en förfärligt underbar dag om inte med att låta bilen rulla in mot hemmet nära midnatt?  När solen går ner men lite envist hänger kvar på horisonten kommer dimman till Idbyn och efter att ha sett älgar på ett fält (du kan se dem på bilden nedan) panikbromsar vi in bilen för en spontanfotografering ute i förtrollande dimma.

Med kalla bara fötter dansar vi i dimman och tänker, att om vi dansar mera, tar sommaren aldrig aldrig slut.

Katarina

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.