Resor
comments 5

Längs lappländska vägar

När jag först tänkte tanken om en roadtrip genom Sverige med övernattningar hos andra bloggvänner tänkte jag mest att det här blir busenkelt. Jag känner ju folk i vareviga landskap nästan, fördelen med bloggeriet. Då hade jag inte riktigt räknat med Lappland och dess evigt långa vidder, skumpiga vägar och brist på befolkning.

Hallå, vart gömmer ni er norrlänningar?

Men nu vet jag. För varje minus i befolkning finns en ren eller två och 40 mil, det är ju bara ikea-avstånd.

Har hamnat lite efter i bloggandet pga för mycket roligheter i Karesuando. Här kommer (äntligen) resan upp, över de lappländska vidderna genom mobilens engångskamera-app, Gudak.

Otaliga lappländska vägmil förbi Dorotea, Vilhelmina, övernattning i Sorsele centrum (as-stort för den som undrar), frukost i Arvidsjaur och lunch i Jokkmokk innan nedstigning i Stora Sjöfallets nationalpark. Och filmen därifrån, ja den finns ju redan på bloggen.

Katarina

5 Comments

 1. He he, ja 40 mil är inte mycket här uppe i norr! Ett norrländskt stenkast bara… 😉 Ha en fortsatt trevlig roadtrip!

  • Katarina says

   Haha näe! Mycket igenkänning på den när man börjar tänka ”jasså bara 30 mil kvar. Ja men då är vi snart framme, dags att ringa britta och be henne sätta på kaffet”.

 2. Sov du i Sorsele?! I centrum, haha 🙂 hoppas du åt på thaivagnen den är bäst i hela inlandet! Men då var du bara 9 mil från ammarnäs och det är ju verkligen nästgårds nu när du börjat med norrländska mått 😉

  • Katarina says

   haha. Jag gjorde ju det. Helena i bilen och jag i tält. haha. Näe vi åt ingen thai men bra att veta till nästa gång. känns om att vi har nött ut pizzerian i jokkmokk nu. haha Ja men de det är ju typ grannar minst! haha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.