Foto
comments 15

Fotodagbok: Morgon i Mertajärvi

19 februari 2017

Att vakna med vinter precis utanför fönstret är något jag kan vänja mig vid. Jag inser när jag vaknar att jag saknar det, riktigt, riktigt mycket. Det är söndag och de andra har inte vaknat. Kanske inte så konstigt då min klocka visar sig gå en timma fel och jag är uppe med tuppen, i bokstavlig bemärkelse.

Jag värmer lite vatten och Sofia vaknar. Förmodligen för att jag springer omkring och kokar vatten till snabbkaffet. Tror det är inbyggt i generna hos Sofia och mig, när det vankas kaffe, menar jag.

Helenas bror Jimmy kommer förbi och vi tar oss ut med skotern, Sofia stannar inne och Helena kommer lite senare, ungefär som alltid. Det är mycket kallare än dagen innan, kanske – 15 och hela Mertajärvi, deras hemby, badar i vitt och blått skimmer.

Vet inte om det egentligen finns något bättre än tidiga mornar och vinter. Håller du inte med?

Katarina

 

15 Comments

  • Katarina says

   Haha den där åremössan alltså. Vackrast i stan. Gillar den också en hel massa. Snö är underbart. ⭐️

 1. Så vackert! Vintersverige alltså, tänk att jag skulle bli så förtjust i det. (I måttliga doser dock, mina sandstränder får liksom inte försakas heller, haha!)

  • Katarina says

   Ja det krävs bara att en utsätts för det. Men jag är veckans mest varmblodiga tror jag så mig passar det veeeerkligen ⭐️

 2. Vilket vackert vinterlandskap. Verkligen, älskar sådana där dagar. När allt skimrar i vitt. <3

  • Katarina says

   Hej! Välkommen hit! Vem är du? Verkar bo i norr. Måste in och kika på din blogg märker jag. Härligt namn! Ja vintern är magisk. Sommaren också såklart men just ljuset på vinter ❤

  • Katarina says

   haha känna doften av snö. I wish 🙂 känner den iofs nu. Varmblodiga jag 🙂

  • Katarina says

   Vet du. Det är faktiskt en av mina favorittypsinlägg, mina fotodagböcker. Släpper några i månaden med fokus på bara bilderna. Älskar att själv scrolla och bara kika på mina bilder och se vad jag gjorde. Slippa så mycket text och bara se. Tack så mycket 🙂 Älskade norr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.