Resor
comments 9

Grön mat, rörelseglädje och en jämtbastu

Har börjat smälta dagarna från Åre allt mer och tittar tillbaka på bilder med ett leende på läpparna. Att jag skulle få ha så kul och möta nya ansikten, som sedan etsat sig fast hade jag inte räknat med. Men släng ihop 30 – talet bloggare i ett hotell, servera smarrig vegetarisk mat och ge dem en bastu så sker mirakel.

Bo i Åre

Lobbyn som möter en efter en dag iförd pjäxor och täckkläder.

Hej hej! Redo för middag. Många undrar över kjolen och väskan. Kjolen kommer från Back, en svensk designer och väskan är ett låne/arv av mamma. Någon som märkt att jag har glasögon numera? De är iaf från Karl Lagerfeldt. Jag har två par från samma gubbe.

Katta.

Bo i Åre

Den utsikt som möter en från rummen längs med Åre sjön får en att glömma hemma och fokusera på Åre. Träden långt bort, färgas blå av det nordiska eftermiddagsljuset och håller mig sällskap när jag gör i ordning mig för en bastu.

Jag kopplar av min mentala trötthet i jämtbastun, ett 45 gradigt mirakel där jag vilar kroppen mot de varma stenarna och andas in aromaterapi.

Bo i Åre

Rowantree och Nevnarien, spexar.

På köket Grow råder grön matglädje. Vet inte om jag smakat så vidunderligt god vegetarisk mat i mina dagar. Men något form av rekord är det nog. Under dagarna som går överraskar Grow, gång på gång, men små pyttsar av blomkol, grönkål och krämig polenta. Smarriga tomter, röror och svalkande Åre-vatten.

Grow

Att vara allena kille, bland 34 kvinnor, gör en glad och harmonisk.

Angelica.

Bo i Åre

När en fotograferar mat, blir det uppenbart att en äter med ögat. Ett snyggt lägg, förändrar så mycket. Vill ha porslinet.

Jonna Jinton och Rania Rönntoft.

Bo i ÅreBo i Åre

Har du testat godnatt – yoga? Så himla avslappnande och skönt sent på kvällen innan nattning. En kryper ner under ett täcke och gör enkla övningar. Stor risk för att slumra till. Studion, i hotellet, otroligt vacker med panoramautsikt över Åresjön.

yogastories

Bo i Åre

Angelica visar att hon är vigast av alla.

 

När en missar fokus i spegeln.

Det bästa med aktiv semester är att vara ute. Holiday Club ligger fint och avskilt i Åre, nere vid sjön, tre minuter från huvudtorget. Perfekt läge för dess Active – Inclusive koncept – rörelseglädje för alla, både små och stora äventyrare. Med hotellets yoga-studio, SATS – gym, SPA – del och skiduthyrning, tänker jag att det inte blir så mycket bättre?

Om en åker tillbaka till Åre, är Holiday Club högt på min lista. Och Åre föresten, är högt på åka – tillbaka – listan.

holiday clyb resorts

Solnedgången utanför knuten är som en tavla, isande blå, rosa och dimmig. Den fångar ens öga långt innan jag ens når strandkanten. Vi är alla där, jag, Rania, Helena och Hilda, för att fota solnedgången. Det är som att en fotograf kan lukta sig till solnedgången.

Camp Åre, runt husknuten.

Skiftande väder. Strandkanten vid Åresjön.

Rania.

Helena.

Hilda.

En by, som ett vykort.

Är du också sugen på Åre? Vad vill du göra om du åker dit?

Katarina


Följ gärna Äntligen vilse på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om foto och resor. Jag finns också på Facebook, Instagram och Twitter.

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.