Resor
comments 11

Morgonpromenad upp för Hammarbybacken

På vägen hem i en tågvagn från Åre, träffade jag Annie med bloggen Vegokäk. I helgen bestämde vi oss så för att mötas upp för en fotopromenad. Annie ville lära sig mer om foto och jag fick en promenadkompis.

En fotopromenad med Annie

Just fotopromenader är ett så himla bra sätt att lära sig att fotografera på och något jag verkligen rekommenderar alla som vill lära sig mer. Jag har skrivit om det här för Kiliaros fotoskola. I inlägget Ta din kamera på promenad ger jag enkla tips som förhöjer din fotopromenad som #det blir dubbelt så kul om man är två, #packa lite fika och #planera en liten rutt, gärna en naturstig eller annan sevärdhet. Den här gången var det Annie som hade planerat. Som inbiten Stockholmare och före detta brevbärare kan hon ju området och föreslog en promenad upp för Hammarbybacken.

Skärmarbrinks tunnelbana, gröna linjen

Upp för Hammarbybacken

Vid 9 mötte vi upp vid Skärmis, Skärmarbrinks tunnelbanestations i närheten av där jag bor. Jag promenerade dit och Annie tog tuben. Från Skärmarbrink gick vi. Genom hyresläggor och halvtråkigt området, upp för backen, halvvägs upp utbrister jag ”Varför har jag inte hört talas om det här förrut?”. Alltså den utsikten. Äntligen får jag en närbild på mitt kära Globen. Just Globenbyggnaden känns nu mera som hemma. Varje gång jag ser den, tänker jag på en kopp te, en god tv-serie och byggnaden som nattlampa.

Mitt secondhand – fyndade 35mm objektiv.

Väl uppe fotar vi porträtt från alla vinklar och vrår. Både Annie och jag har med oss stativ och Annie får erfara hur himla kallt det är att vara fotograf på vinter. Isande vindar uppe på toppen får oss att huttra och hoppa på stället. Jag har med mig mitt 35mm´s objektivt som är nytt för mig men inhandlat i andra hand från en kille som heter Jonas. 35an f.2 är Canons gamla modell som inte längre går att få tag i så enkelt. Den nya modellen är mycket dyrare och kostar runt en 5000 krs peng. Jag köpte 35 för skäliga 1500 sek.

Vill du också köpa objektiv second hand? Kika in på Köp Byt Sälj Fotografer på Facebook.

Katarina

Annie.

 

11 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.