Resor
comments 6

En våffelfika på Snæfellsnes

Det isländska språket, konsten och kulturen är något särskilt. Inte minst islänningarnas tilltro till sagoväsen och dess dramatiska natur. Bilder av dramatiska vattenfall, kala lavalandskap och svindlande kuster strömmar ut i våra sociala mediekanaler. Men sällan visas islands färgprakt.

Men visst finns det färg på Island, mer än en kan ana.

Fika på Snæfellsnes

I den lilla orten Borgarnes på Snæfellsnes finns fiket Blomasterid. Hit far vi för en fika. Vi hade nog aldrig hört talas om fiket om det inte vore för att vi mötte caféets ägare på en arktisk ökenvandring på Grönland, veckan innan. På vandringen talar vi om att vi ska till Island efter Grönland och Katrin bjuder in oss på våfflor.

Och vem kan tacka nej till våfflor?

Blomasterid på facebook. Här hittar du öppettider och vägbeskrivning.

Väl innanför dörren öppnar färgprakten upp sig. Konst, tarotböcker, blommor, juice, små stenar och andra pinaler. Hela cafeet är fyllt med det vackraste av saker.

Den kombinerade blomstershoppen, kaféet och bed n breakfast sprudlar av färg och glädje och här serveras de smarrigaste av våfflor. Konstigt hur ödet för en samman?

Vi moffar i oss gott med våfflor och fotar allt vi hittar på kaféet innan vi beger oss vidare på vår resa mot Reykjavik.

Passa på att njuta av de färggranna bilderna av allt gott och passa på att svänga förbi Blomasterid när du ändå är ute och kör på islands slingriga vägar.

Min favoritfika är våfflor med hjortronsylt efter att jag säsongade i de svenska fjällen när jag var 19 år. På fiket jag jobbade hade vi hemgjord hjortronsylt som ägaren plockade och kokade varje år. En sådan fantastisk smak att hälften vare nog. Så när du får chansen, ät våfflor!

Vad är din favoritfika vid en roadtrip? Har du några tips från Snaefellsnes att dela med dig av?

Katarina

Fika på SnæfellsnesFika på SnæfellsnesFika på SnæfellsnesFika på Snæfellsnes

Resan till Island genomfördes i samarbete med Guide to Iceland. Text, bild och åsikt är som vanligt mina egna.


Följ gärna Äntligen vilse på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om foto och resor. Jag finns också på Facebook, Instagram och Twitter.

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.