Europa
comments 8

Drömmen om en vinter i Alperna

Skidresor till Alperna i samarbete med Lion Alpin

Snön ringlar ner och jag klipper med ögonfransarna. Ögonen är nyvakna med ivriga att se vad som väntar utanför fönstret. Jag hoppar i kläderna och slår upp dörren till stugan. Det knarrar till och en hel värld full av vit pudersnö väntar utanför.

tschierva_glacier_rework

Daniel Schwen/ Wikimedia Commons

Drömmen om en vinter i Alperna

Under hela min barndom såg jag mina klasskamrater åka till fjällen över vintern och åka skidor. Helt obrydd just då, tittade jag på när grannen packade bilen med skidorna i en takbox och åkte iväg. Jag var egentligen inte särskilt intresserad själv, jag hade ju min häst.

Åren gick och när jag blev vän en tjej på gymnasiet som tävlat i utförsåkning tog jag modet till mig och följde med till skidbacken två mil bort och fick av hennes familj låna ett par skidor. Drömmen om att swischa ner för backarna var nu ganska stor och jag tog mod till mig och åkte upp i liften. Väl uppe förstod jag vad alla pratar om. Det oändligt vita, farten, höjden, känslan av vinden mot ansiktet. Samma känsla som på hästryggen infann sig och insikten om varför alla gör detta sjönk in. Sedan dess har jag drömt om att fara på vintersemester. Om att lära mig åka, ha vinden i håret och skrattet gurglandes i halsen. Om att känna friheten och slippa alla måsten. Kanske är det denna vinter det blir av?

zeller_see_zell_am_see_steinernes_meer

Zell am See, av Wald1siedel, Wikimedia Commons

Schladming, Zell am See eller St Anton? – Skidresor till Alperna med Lion Alpin

Företaget Lion Alpin anordnar skidresor till de Österrikiska och Italienska alperna och det finns så mycket att välja på.

Varför inte njuta av de otroliga vyerna i Schladming? Eller promenera den 14 km långa strandstigen längs sjön i Zell am See och sedan ta en drink i en isbar på toppen av glaciären Kitzsteinhorn? Eller njuta av historien och vara på en av världens första skidorter, St Anton?

Så klicka dig in på Lion Alpin och dröm om en vinter i alperna.

Valen och möjligheterna är oändliga och det finns något för alla.

Katarina

Skidresor till Alperna i samarbete med Lion Alpin. Text och åsikt är som vanligt mina egna. Bilder från wikimedia commons. Länk vid bild.

1280px-hanging_glacier_in_the_southern_alps

Avenue, Wikimedia Commons

 

 

8 Comments

  1. Pingback: Alperna - här kommer jag! - Äntligen vilse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.