Sammanfattningar
comments 6

På resande fot v 26

Veckosammanfattning v 26

Ny vecka och nya terrordåd.

Så smällde det i Istanbuls flygplats. Upptäckte det när facebookvänner som bor där placerat sig i säkerhet i den sociala mediekanalen. Man kan visst göra så numera. Annika som mellanlandade här på väg till Filippinerna har skrivit om det här. Jag tar Annikas ord och lägger till 50- talisternas standardfras ”Vart är världen på väg?” och typ ”Det var så mycket bättre förr”. Jag vet inte riktigt om jag skulle vilje byta 2010 – talets terror ökning mot Kalla kriget men tanken har ju slagit mig, att det var nog bättre då.

Just nu känns det lite uppgivet och extra svårt att driva en reseblogg med fokus på inspiration, när en midsommarnattsdröm snart blev en mardröm med terrorattacken i Istanbul som ett brev på posten och plötsligt stannar livet hastigt upp. Den känslan av att livet flyter på medan jag står på sidlinjen som åskådare och inte rör mig en meter, har varit mycket närvarande under veckan även om när jag sammanfattar det har varit en av de som följt strömmen, ändå.

I slutet av förra veckan besökte jag Blå Jungfrun, min midsommardröm. Hade planerat trippen i flera veckor innan och bokat turen i god tid. Efter besöket tog Daniel, Martin och jag vårt pick och pack och packade ner det i bilen och vände hem mot Stockholm. I all hast försvann min fina termos på båten, någon från Byxelkrok fick med den av misstag och nu väntar jag på att den ska komma på posten.

bla_jangfrun-42

Har sedan under veckan jobbat på och varit på möte på Vasamuseet. Nu är det helg och jag försöker att jobba ifatt några att – göra punkter bland annat en tråkig bilförsäkring, hemförsäkring, lägenhetskontrakt och annat dödligt.

På instagram under v 26

Under veckan har flödet upptagits av bilder jag inte publicerat på bloggen. Bilderna är från en kväll i sommarstugan med mina kusiner under midsommarhelgen.

instagram_v26

  1. Martin fiskar och säger sig ha fått en aborre som han slängde i igen. Ingen som vet om det stämmer, förutom Daniel som egentligen inte riktigt räknas som trovärdigt vittne.
  2. Solnedgången över Sjösbosjön må vara den mest magiska och iaf den som drar mest gillarmarkeringar på Instagram just nu.
  3. Min kusins söta valp som också är en gillamagnet. Men vem älskar inte en hundvalp?

5 resiga saker

Precis som att min värld snurrar har också resevärlden fortsatt i samma takt som tidigare.

  1. Linn Wiberg, min favorit London bloggerska fortsätter dialogen kring Englands lämnande av EU i about the sad state of britain. Träffande ord rakt i hjärtat. Är det inte bara förskräckligt att alla inflyttade till London inte längre känner sig välkomna? Hon som älskar London mer än allt annat känner sig sviken. Jag förstår känslan. Linn älskar också kvinnor minst lika mycket och brukar intervjua kvinnlig konstnärer och göra annat för att lyfta oss. Hon tar också så himla inspirerande bilder som de här gallery girls & deep fried mac n cheese. Gillar det goa svartvita porträttet på pojken lite extra mycket.
  1. Vi resebloggare figurerar allt mer i media och Lola har gjort en sammanställning över alla som varit i media den senaste tiden som går att läsa här. Själv blev jag ju utsedd till en av de fem bästa resebloggarna av EF under våren, fått mitt foto delat av the Guardiantravelsnaps på instagram och min bild med i tidningen Fotografen. Så roligt när man blir uppmärksammad både på det ena eller andra sättet.
  1. Under veckan har jag fått fotolektioner av både Nevnarien och Gustav Broberg, Stillebens-expert direkt i mailboxen. Följer ju Nevnarien flitigt så hennes tips har jag mycket bra koll på och här kan du läsa mer om att fota självporträtt t ex. Gustav Broberg har ett inspirerande instagramkonto med stilleben som du hittar här. Båda två är beresta och tipsen de ger är mycket användbara som resefotograf.
  1. Läste en av Chapter Fridays instagramguider, travel photography tips by Emma for the best insta holiday pictures possible, för den som fotar med mobilen och här fanns mycket bra tips, bland annat en liten lista på bra appar. Jag fotar sällan med mobilen så här har jag ett utvecklingsområde och skulle gärna testa appen Mextures.
  1. Vem visste att det fanns gratisgrejer att göra i LA? Travelette har sammanställt en lista med 10 saker för den som reser på en budget kan sysselsätta sig med i Änglarnas stad. Måste säga att jag är fett sugen på att ta ett självporträtt framför den där gråa • made in la • – väggen.

bla_jangfrun-28

På resande fot

Emily Dahl är i Spanien och bjuder på smäktande bleka foton från Calpe.

Nevnarien är på Island och hittade ett helt lupinfält att stå mitt i. Herre jädrans vad snyggt. Sen tog hon en sväng till jökulsarlon som jag också var vid förra året och tog ännu mer snygga bilder.

Bildinspiration

Under veckan har det droppat in mängder av bildinspiration i form av bilder från midsommar. Som ett oändligt bildarkiv bara att dyka ner i hittar du här en samlad skara midsommarbilder från bloggare, Sverige över.

Jeanette har firat midsommar i Stockholms skärgård. Extra kul att hon druckit Pripps’ blå, som en äkta midsommareklam.

Daniel (Dryden)  stannade hemma i Jämtland och grillade vid snöklädda toppar. Allt känns bara rätt med det där Jämtland jämt.

Sofia med Fantasiresor skådade en smäktande solnedgång med vänner från Söder. Fick till midsommarkänslan rejält trots innerstadsliv.

Sandra B firade likt Sofia i innerstaden. Om alla stannade i Stockholm under midsommar varför var det 7h s kö i Södertälje? Låter iaf bättre med finrestaurang än att gå 3 km på motorväg till donken.

Rania Maria vinner oftast i stämningsfulla bilder och inte misslyckas hon med midsommar heller. Hon passade på att sova sin första natt hennes och sambons nya campervan efter att hon fotat allt snyggt som går att hitta i juni.

bla_jangfrun-35

Och annat än midsommar

Linnea i USA har fotat dessa grymma regnbilder. Regnet står som spön i backen.

Golden gate bron är väl på allas vår bucket? Iaf min. När den dyker upp på tv brukar jag vakna från mitt konstant sömndruckna stadie och bara stirra. Hej doll, en för mig tidigare okänd blogg har publicerat lite magiska bilder under veckan som ger mig en ont – i – magen – för – det – är – så – jädra – vackert känsla.

The Londoner är i Santorini och har fotat kanske den perfektaste Greklands kvällen, Supper in Santorini. Pinna på Pinterest eller nått vetja.

Hoppas ni får en grym vecka 27.

Katarina

bla_jangfrun-41

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.