Europa, Resor, Storbritannien
comments 14

Doften av te och en berättelse om Oliver Twist i St. Saviour´s Dock

Fötterna är tunga av att ha promenerat för lång tid och energin börjar ta slut på riktigt. Om det inte vore för kakan jag just köpte på Costa Coffee vid Towern hade nog fötterna gett upp för länge sedan. Men jag vill bara upptäcka lite, lite till. 

london-9

Vissa platser förstår man att de är speciella innan man ens hinner undersöka dem närmare. Så också vårt besök till St Saviour’s Dock och det omkringliggande varvsområdet i London. Vi promerar ner av en slump, området ser inte mycket ut för värden när vi ser det från Towerbridge men ligger åt rätt håll i förhållande vart vi är på väg. Idag minns jag inte längre vart vi var på väg, men jag minns området som mötte mina trötta fötter och upptäckarpigga ögon som igår; Den murrigt bruna Themsen, den knepiga doften, de skyhöga gula tegelhusen, de mörka gatorna med järnbroar och lämningar från varven som var.

london-5

Doften av te, järnbroar och en historia om Oliver Twist,

St Saviour’s Dock, ett minnenas hamn.

london-6london-7london-16

St. Saviour´s Dock

St Saviour’s Dock är inte som andra ställen. Beskrivet av självaste Charles Dickens som ”the filthiest and strangest localities hidden in London’ idag konverterat till lyxbostadsområde med lägenhetspriser du på svenska landsbyggden snarare kan köpa ett slott än en koja för, får man ändå beteckna området som udda men charmigt. Med 007 på meritlistan, att vara omnämnd i en berättelse om Oliver Twist och att ha haft både president och premiärministerbesök ger väl också ändå en stjärna i kanten?

St. Saviour´s Dock

St Saviour’s Dock

london-8

Det är ändå något särskilt när man finner utan att leta, att hitta en liten pärla som på bild blir fantastiskt, annorlunda och där känslan blir typisk London-igt. Även om den knepiga doften inte höjer området och knappast kommer från te, snarare unket vatten har området övertygat mig om att det är just denna känsla som infinner sig som är anledningen till att jag reser.

Vi promenerar längs med vattnet, slår oss ner och kollar på folk och dröjer kvar en stund för att insupa atmosfären innan vi beger oss hemåt för en stunds vila.

Katarina

För att läsa mer om området kring St. Saviour´s Dock klicka här.

St. Saviour´s Dock london-12 london-13 london-14

Bilderna är tagna längs med Riverside Walkway St. Saviour´s Dock Bridge, nära Tower Bridge. De två fotona på mig är fotade av Martin men redigerade av mig.

Kamera: Canon 5D Mark iii, med 20 mm och 50 mm Sigma art objektiv, F1.4

14 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.