Sammanfattningar
comments 3

På resande fot v. 23 – 2016

Veckosammanfattning v23. 

Ännu en vecka är över och så mycket har hänt! Jag tycker det är så kul att läsa veckosammanfattningar hos andra bloggare samt att de är så lätta att göra, materialet finns ju, så här kommer ännu en!

Jag har börjat att återhämta mig efter Warszawa, materialet kommer på plats och jag jobbar på min sista guide till staden för nu som handlar om mat. Igår sammanfattade jag mina strandbesök i Skåne i ett inlägg igår om 6 magiska stränder i Skåne som såklart attraherar många besökare, för vem älskar inte stränder?

På instagram under v23.

instagram_v23-2

  • 1. Skånes stränder, Helena promenerar längs Sandhammarens strand. Från min resa runt Skåne.
  • 2. Jag blickar ut över Wisla som jag så länge önskat. Foto av Sofia, Fantasiresor. Från min resa till Warszawa. 
  • 3. Torö bageri och bensinstation delades av the Guardian Travelsnaps på deras instagramkonto under veckan. Från min resa till Landsort.

Inser när jag tittar på mina instagrambilder att det har varit mycket fokus på hav och strand den sista tiden. Blått är en rofylld färg.

5 resiga saker

De flesta av oss som bloggar om resor är ense om att känslan att vara ”ständigt på väg” och att planera nästa vecka är nära lika roligt som att resa. Att läsa och följa andras resor och framgångar har också samma effekt. Istället för att resa kan man uppleva genom att läsa bloggar, följa instagram och vara delaktig i resenärers facebook-flöden. För den som inspireras av andra resenärer precis som jag är ett tips att ansöka om medlemskap i facebookgruppen ”Vi som gillar att resa”. Här finns både resebloggare och alla typer av resenärer som flitigt frågar och delar med sig av tips. Är du dessutom redo att ta steget längre och starta din egen reseblogg så tipsar World of Wanderlust denna vecka om Hur man startar en reseblogg. Ett inlägg fyllt av inspiration som dessutom är heltäckande.

I media

Själv, som jag ihärigt tjatar om fick jag min instagrambild delad av Guardian Travelsnaps. Men under veckan har fler resebloggare figurerat i media.

  • Extra stolt är jag över Annika och Resfredag som fått vara med i Aftonbladet TV. Här listar hon 12 frågor man ofta får som resebloggare. Jag tror inte tv-inslaget sänts ännu däremot. Annika har också skrivit ihop en braig steg för steg guide för den som vill göra en fotobok, kika här.
  • Sofia med Fantasiresor är i sin tur med i Metro där hon ger sina bästa tips till hur du packar bäst. In och läs! Kloka råd på löpande band. Brukar själv anamma rådet att rulla kläderna om det behövs. Då håller sig kläderna skrynkelfria.

På resande fot

Jag har jobbat på mitt 9-5 jobb under veckan och inte rest något sedan Saltarö förra helgen. Planerar en dagsutflykt till en nationalpark imorgon med sambon. Det är inte säkert vi kommer iväg då vi båda jobbat ganska hårt under veckan och han fortfarande sover i skrivande stund (10.39). Men vilka fler har varit på resande fot?

  • Helena är mitt uppe i sin livs roadtrip där hon besöker nationalparker i USA. Miljön, naturen är allt viktigare för mig och här kan du njuta av Helenas bilder från Yellowstone. Känner att jag definitivt kommer att inspireras av denna resa och göra en liknande när jag får tid och möjlighet.
  • Jonna Jinton har precis kommit hem från en roadtrip i Sveriges norra delar där hon bland annat varit dit jag vill under sommaren, Stora Sjöfallets Nationalpark och spanat ut över Lapporten. Det är svårt att beskriva med ord hur mycket njutning det innebär att kika på hennes naturbilder. Tack Jonna för att du tar så fina bilder och får mig att längta till Norrland iställe för exotiska länder på andra sidan jorden. Jonna har såklart fått många frågor om att resa ensam efter sin roadtrip som hon, ja, gjorde allena och skriver därför om det här.
  • Johnny, en för många okänd bloggare, är flitigt berest i Centralasien. Här skriver han lite oväntat och kul om att resa med en liten budget till Santorini, allas vår kända lyx-ö, varifrån han är nyss hemkommen.

Så hur har eran vecka varit? Många äventyr på resande fot! Dela gärna med er i kommentarsfältet.

Katarina

Foto lånad av Annika, Resfredag.

outofoffice-1200x800

 

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.