Europa, Foto
comments 9

Fotodagbok: Skiftande rosa skyar vid Ales stenar

23 april 2016, Solnedgång över Ales stenar.

Kvällen under roadtrippen i Skåne avslutade vi med en tur till Ales stenar och Kåseberga hamn. Vi spenderade dagen på Stenshuvud nationalpark, vandrade och jag kände mig ganska mör vid tidpunkten då vi kom fram till Kåseberga. Vi kom fram sent till hamnen och restaurangerna var inte öppna och när jag såg skylten för strömming och potatismos kurrade magen. Framför mig låg en brant stigning och jag ville knappt först gå upp på grund av det kalla vädret, det hade slagit om och blivit riktigt kyligt när vi kom runt Österlen och till södra spetsen där Kåseberga hamn ligger.

Efter en brant stigning upp för backarna mot stenarna hade jag fått upp värmen och närmade mig stenarna. Utsikten är magisk åt alla håll och stenarna känns som tagen ur nordisk fornmytologisk tro. Helena har varit tidigare och var inte lika imponerad som mig, men jag är också rätt lätt- charmad. En vacker solnedgång var på antågande ner över fälten och första skymten av Ales stenar var i direkt motljus. Vilken vy att mötas av. Jag glömde bort mina kalla fingrar, tog av handskarna och ställde in kameran för motljuset och glömde sedan bort tiden. Fotografierna berättar resten av historien.

Katarina

antligenvilse_ale stenar-2ales stenarantligenvilse_ale stenar-14antligenvilse_ale stenar-25antligenvilse_ale stenar-20 antligenvilse_ale stenar-26antligenvilse_ales stenar-2antligenvilse_ale stenar-31antligenvilse_ale stenar-35 antligenvilse_ale stenar-36 antligenvilse_ales stenar-2 antligenvilse_ales stenar-4 antligenvilse_ales stenar-5 antligenvilse_ales stenar-7 antligenvilse_ales stenar-8antligenvilse_ales stenar-3antligenvilse_ales stenar-9 antligenvilse_ales stenar-10 antligenvilse_ales stenar-11 antligenvilse_ales stenar-12 antligenvilse_ales stenar-13 antligenvilse_ales stenar-14

Ales stenar

Ales stenar är en fornlämning i form av skeppssättning och är Sveriges störst bevarade. Här finns utsikt över en brant kust och Bornholm (en till drömdestination) och i min värld perfekt för all typ av fotografering. Till skillnad från Stonehedge, som jag på bild sett att det finns rep uppsatta (vet inte om det stämmer eftersom jag inte varit) kan man här gå fritt bland stenarna och beundra dem på nära håll. Perfekt dagsutflykt där man offseason får vara helt själv!

Jag har fotat bilderna med min Canon 5D Mark iii och Sigma 50mm Art objektiv. Under resan hade jag också med mig mitt Sigma 20 mm Art objektiv.

 

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.