Foto
comments 10

Fotodagbok: se solen gå ner över Slakthusområdet

Kära dagboken, idag såg jag solen gå ner över Slakthusområdet i Stockholm. Punkt. Jag var där med Helena för att fotografera. Punkt. Vi gick runt en stund innan vi bestämde oss för att åka hem. Punkt. Då hade solen gått ner. Punkt.

Ungefär sisodär brukar ett dagboksinlägg från den tiden man faktiskt skrev dagbok på papper se ut. Med åren blir man lite mer litterärt utsvävande och lär sig använda språket mer än i stolpiga meningar, men just då, vid åldern 10 – 15 år stolpar man sig fram i korta korta meningar. Men visst finns det en charm i det? Just datummärkta inlägg med en perfekt redogörelse för vad man har gjort från dag till dag, ibland från timme till timme? Dokumentärt har det ett mervärde. Dagboken berättar ofta om ens känslor, om vad man tyckte var roligt, vem man tyckte om och vad man gjorde med lördagspengen. Något man får en lätt rodnad av när man läser som vuxen.

På något sätt gillar jag dagboksmodellen och på sätt och vis följer således mina bilder dagboksmodellen, timme för timme, minut för minut och ibland sekund för sekund. Så när jag berättar mina historier, blir de ofta långa, täta och med mycket av allt från samma tidpunkt. Jag vill liksom återge så mycket som möjligt och älskar att scrolla inlägg hos andra bloggare som har lite av allt. Matiga inlägg med mycket natur. Jag tror jag med säkerhet kan lova att det blir mycket natur framöver men idag, delar jag med mig av staden. Jag bor ju ändå i staden. Den stora stora staden Stockholm.

Så kära dagbok, när Helena var här sist. Du vet min vän, med blont lite vågigt hår och med en lika dan kamera som jag har, då gick vi en promenad i Slakthusområdet. Det var en otroligt solig, vårig och stark skinande sol den dagen som sken genom fönstret på eftermiddagen på jobbet högt uppe vid Globen. Det händer mig ofta att jag blir bländad och få dra ner persiennerna på eftermiddagen, så och denna dag. Helena var på besök för vi var på väg till Tyresta Nationalpark dagen efter.

Hon hittade till Globen och vi vandrade längs perrongen som badade i sol. Det är svårt att återge sol, riktigt stark sol i text, men denna sol var stark. Helena var inte så glad till en början. Hon tyckte att hennes googlande av bilder inte visade ett så fantastiskt landskap som man kan önska av ett fotoområde men jag insisterade, Jeanette hade nämligen tipsat om denna coola foto- location och vad är väl världen utan lite äventyr?

Vi vandrade längs ödsliga industrigator och längs med röda tegelväggar. Solen sken i Helenas hår och vi tog en skugg-dubbel-selfie på en gul tegelvägg en bit längre ner i slakthusområdet. Området har roliga trappor, taggtråd och fantastiska väggar och ännu mera roliga skyltar som det står sånt som kött på. På sidan som ligger längs med Globen, den runda byggnaden, finns en järnväg, och även om det finns en förbudsskylt skulle det vara roligt att smita in. #Don´t do this at home kids#.

På baksidan av Globen hittade vi några skate-ande ungdomar och några tonårsgrabbar frågade mig om jag jobbade för match.com. Jag funderar fortfarande på vad i min utstyrsel som kan ha fått dem att tro att jag jobbar för ett sånt företag när mina kollegor kollar på samma kläder och frågar mig om jag verkligen borde ha flyttat ifrån landsbyggden?

Nåväl. De yngre grabbarna skate-ade vidare i de mörka gångarna och jag och Helena gick hem och tänkte inte så mycket mer på det. Punkt.

Katarina

stockholm_antligenvilse_slakthusomradetstockholm_antligenvilse_slakthusomradet-2 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-3 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-4 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-5 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-6 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-7 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-8 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-9 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-10 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-11 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-12 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-13 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-14 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-15 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-16 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-17 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-18 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-19 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-20 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-21 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-22  stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-24 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-25 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-26 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-27 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-28 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-29 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-30 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-31 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-32 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-33 stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-34stockholm_antligenvilse_slakthusomradet-37stockholm_antligenvilse_skatestockholm_antligenvilse_skate-2 stockholm_antligenvilse_skate-3 stockholm_antligenvilse_skate-4 stockholm_antligenvilse_skate-5 stockholm_antligenvilse_skate-6 stockholm_antligenvilse_skate-7 stockholm_antligenvilse_skate-8 stockholm_antligenvilse_skate-9 stockholm_antligenvilse_skate-10 stockholm_antligenvilse_skate-11 stockholm_antligenvilse_skate-12 stockholm_antligenvilse_skate-14 stockholm_antligenvilse_skate-15 stockholm_antligenvilse_skate-16 stockholm_antligenvilse_skate-17 stockholm_antligenvilse_skate-18 stockholm_antligenvilse_skate-19 stockholm_antligenvilse_skate-20 stockholm_antligenvilse_skate-21 stockholm_antligenvilse_skate-22 stockholm_antligenvilse_skate-23 stockholm_antligenvilse_skate-24 stockholm_antligenvilse_skate-26 stockholm_antligenvilse_skate-27 stockholm_antligenvilse_skate-28 stockholm_antligenvilse_skate-29 stockholm_antligenvilse_skate-30 stockholm_antligenvilse_skate-31

10 Comments

  1. Pingback: Meetup av klass | Traveler's Edition

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.