Resor
comments 11

Krispigt blå, bitande iskall vinter

”Närmare än du tror väntar nästa äventyr.”

Häromveckan tog jag och Martin mod till oss och tog en promenad nere på golfbanan. Jag trodde när jag flyttade till Stockholm att sånt inte var tillåtet. ”Gå på golfbanan? Får man det? ” frågade jag min fader fundersamt. ”Ja, men på vintern går det bra”, svarade han. Anledningen till frågan var att jag nämligen hade skådat horder med människor vandrandes över golfbanan bara några veckor innan och funderade på hur det kom sig att golfbane-gubbarna tillät detta när det aldrig tycktes sluta.

Efter några veckor har jag ju dock insett att golfbanan förvandlas till barnen och hundarnas tillhåll på vintern. Här åker barnen pulka, hundar busar i snön och en och annan snögubbe dyker upp. Föga hade jag anat vad bra en golfbana kan vara att ha på bakgården på vintern. Ett litet extra tillhåll för hyss.

Så ut begav vi oss i snön och kylan för att spana in banan. För att ta sig ner går man in bakom grannhuset och ner mellan träden längs med banan tills man kommer till en grind. Här går det bra att gå in.

edsviken_golfbana_stockholmgk_antligenvilse-2edsviken_golfbana_stockholmgk_antligenvilse-4

Vi hittade såklart en fin liten snögubbe det första vi gjorde innan vi kämpade vidare upp för backen ner mot viken. Vackert beläget på andra sidan viken ligger Ulriksdals slott med sin vackra slottsträdgård. Vi stannade och spanade och fotade ett par snabba i den ilande vinden.

”Krispigt blå, bitande

iskall vinter”

Det var så kallt att kameran inte riktigt ville vara med mer än korta stunder, eller Martins öron, så efter en en kort och frisk tio minuters promenad skyndade vi oss hemåt, nöjda med det lilla äventyr som gav oss frisk luft, en söt snögubbe, rosiga kinder och rimfrost i håret.

Katarina

edsviken_golfbana_stockholmgk_antligenvilse-5 edsviken_golfbana_stockholmgk_antligenvilse-6 edsviken_golfbana_stockholmgk_antligenvilse-7 edsviken_golfbana_stockholmgk_antligenvilse-8 edsviken_golfbana_stockholmgk_antligenvilse-9 edsviken_golfbana_stockholmgk_antligenvilse

11 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.