Resor
comments 17

Trains in Bergslagen – from Grythyttan to Copenhagen

After a lot of thinking we never bought any interrail tickets for our traintravel in Europe. The main reason being that it in the end wasn’t going to be any cheaper, but also the fact that it wasn’t as comfortable as I thought, actaully, it was tricky. 

 Reading instructions on interrail homepage made it sound easy. But in the end when checking other sites and people who used it it seemed like you had to pay extra booking and reservation fees. I thought the whole point was that you don’t needed to do this? Checking more closely this was the case in almost all countries I checked so in the end we decided to go for buying one ticket at a time. 

 • Price for ingerrail excluding booking/reservation fees, about 3500 sek/ 360 euro for Martin for 22 days (21 years of age) and 7500 sek/760 euro for me. (Seeing that, I realised I was old)

So today when leaving our first tickets were booked and ready on the SJ webpage for Swedish trains. These tickets costed us around 1200 sek for us two and took us from Grythyttan to Örebro, from Örebro to Mjölby with Tåg i Bergslagen (Trains in Bergslagen) and then from Mjölby directly to Copenhagen with the Swedish high speed train SJ X2000. 

Now we are at the hotel in Copenhagen, severly tired but full of traveljoy. Martin is sleeping and me awake from cursing blogging from an ipad.

Katarina

Photos shot with Canon EOS M3, 40mm Pancake lens and edited in photoshop express, adding the filter Silvered

     

17 Comments

 1. Härligt med tågluff! Det går att ta Snälltåget från Stockholm eller Malmö till Berlin. Vi har rest med Interrailkort några gånger och tyckt att det har varit både prisvärt och smidigt. Men visst, man behöver göra platsreservationer på många tåg, men det kostar inte särskilt mycket så länge det inte är fråga om snabbtåg, ligg- eller sovvagn. Det ska bli intressant att höra vad totalkostnaden blir får en räcka enkelbiljetter istället. En hake med Interrailkort är dock att kostnaden för transfer till gränsen i Sverige inte ingår. Däremot har man fått 50 procent rabatt tidigare. Sommartid brukar dock SJ ha halva priset i första klass. Det kan ju också vara ett njutaralternativ om man har råd 🙂

   • Senast vi reste med Interrail var förra sommaren och då kunde man fortfarande få hjälp med platsreservationer över SJ Utrikes. En fantastisk service där vi också fick fina tips och råd kring upplägget av resan. Mycket tråkigt att SJ inte anser att utrikessidan är tillräckligt lönsam. Var det krångligt att försöka boka online? Jag har för mig att någon resebyrå tagit på sig att hjälpa till med utrikesbokningen efter SJ, men minns inte vilken.

    • Ja det kanske det är .. Vet inte vilken i så fall men från dbahn så gick det bra men nu när vi bokade berlin venedig så går det bara att boka vissa tåg online så det slutade med att vi bokade på stationen i berlin men här var det ingen kö så det var ju bra. Men helt smidigt är det inte i dagsläget. :/

 2. Härligt att ni är på väg! Jag tågluffade för sisådär 20 år sen (nu behöver du inte känna dig lika gammal längre ;)). Jag och en kompis tågluffade i Östeuropa: Estland, Lettland, Litauen, Ungern, Tjeckien, Polen. Sååå kul! Många minnen 🙂

  • Ja verkligen. Vi får se om vi hinner något på östsidan… Kanske krakow 🙂 kanske prag.. Härligt att du gillade det! Vi gillar att man får se så mycket 🙂

 3. Pingback: The cost of backpacking by train in Europe | Katarina Wohlfart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.