Livet och bloggen
Leave a comment

My first summer as thirty something.

This is my first summer as 30 something. Not my last summer as 20 something..

This is what I want to do this summer. The official list.

1. Walk with my bare feet on the beach near-by Grythyttan. With black nailpolish. Black nailpolish is important. I surely love my wooden shoes as well, I have already started to wear them for the season so I also want to use my wooden shoes as much as possible.

HH7A6254

 

HH7A7220

HH7A6716

2. Have a barbecue at the square and stay out late

I must admit that my best feature isn´t to stay out late. All my youth I used to fall asleep early, around 22, even at party´s. Ask my friends. Nowadays when on vaccation I tend to turn the day into night and the night into day, which I like. I love to be up and go to sleep at 4 o´clock in the morning, and then later drag my ass out of bed at 10 o´clock barely managing to open my eyes in the morning light. On the other hand I also love to be up early and out and about with my camera. That on the other side, rarely happens.

 

HH7A6775HH7A6732

 

HH7A8442

 

3. Go on weird festivals and freeze my feet off as I did when I was a teenager

I think I might not do that this year since me and Martin is moving to Stockholm, but last year I attended two festivals, the Hayride festival in Hultsfred and Way Out West. I managed to see a lot of bands I love as Icona Pop and Veronica Maggio and I enjoy thinking about those experiences. Maybe we will see some bands playing during our backpacking trip, maybe not.

HH7A6169HH7A7991

 

4. Eat moule frites  with aioli and fries every day

Last year we went to Nora Brasseri, that closed after the summer and hasn´t re-opened. They had the best moule frites ever. When in France during fall I had them again and during Akademisk högtid, the event that the students hosted in February. I think I remember everytime I had moule frites. Is that a bit too much? No?!

HH7A6070

5. Always be ready with a table like this one.

During the summer the photos turn out more great than during other times of the year. You always have to struggle with light etc during winter and during fall it rains and tend to be grey and dull. First week in october has pleasant weather but the rest of fall, not so much. I was so glad when I shot this photo, it was during the swedish holiday Midsummer and I was at my summercabin with my mother, with my cousin and his child and my aunt.

HH7A5639

6. Learn to eat cherries. Everybody seems to love them but I don´t. But they look so good though!

I think I shot photos of all the cherries I saw last summer, thinking that I should learn to eat them. Instead I eat the fake candy cherries and the candid cherries in drink. Why don´t I like the originals then?

HH7A5907

Well, that is about it. This is my first summer as 30 something and I have high expectations, hoping that I have the energy to spend it with friends, to go to some party´s at least, and some events. Of course I will have my vacation and spend it by traveling through Europe, to Iceland and to Gotland. Gotland you might remember from last summer, a new favorite place of mine, specially intrigued by the Medieval atmosphere there.

Katarina

0 Comments

 1. You two are moving to Stockholm ? – what is your ever-lovin’ mama going to do without you ???

 2. Great list! Hope you get to achieve these things. My first summer of my thirties is now 25 years past, but I can remember my 30th party at the beginning – and I still have my ”Old Fart” coffee mug :-). Enjoy summer.

 3. Du tar fina foton! De innehåller mycket närhet och känsla. Samtidigt är det lite klassiska bilder..om du förstår hur jag menar..igenkännande liksom…men ändå fina…träskor – jag såg mina 60-tals-träskor framför mig..haha..de där du visar här är mycket snyggare….iaf på en tjej..hehe..ha de gött!

  • hehe. ja mina är mohedatoffeln om du kommer ihåg dem? Tofflor/ träskor/ eller vad man ska kalla dem :)Tack så mycket för alla bra kommentarer. Detta var lite blandade bilder från förra sommaren 🙂

    • Ja ganska poppis faktiskt med märken som Sewdish Hasbeens i spetsen för detta. 🙂 Moheda är ju nere i Småland och rätt känt det med 🙂

     • Ja det såg bra ut. De hade ”bra” priser också. ☺ Hade jag varit kvinna så hade jag nog varit ännu mer köpgalen än vad jag är nu…?

     • haha. Ja eller hur? Finns så mycket man vill ha. Jag är dock mest sucker för kameraprylar. Riktig liten prylnörd har jag blivit!

     • Ja men du använder grejerna eller hur. .och då är det helt okej tycker jag. ..som inte borde uttala mig eftersom jag köper lite för ofta…grejer som är kul att ha..

     • Jo, absolut. Det gör jag, men ja, du vet ”man älskar ett objektiv i taget” ungefär så när man hittar ett bättre så går man ju inte så ofta tillbaka till det gamla.. typ hehe..

     • LITE så är det..men mina tre sista objektiv är makro 1:1 objektiv och de gillar jag skarpt. Men man kan ju bara ha ett på i taget. ?

     • haha eller hur. Tre makro? Ok. Jag är inte jätte objektivnörd. Har väl kanske 5 eller så.. Det är ju rätt okej tycker jag ändå. 🙂

     • Samma här + 35-70 som satt på den analoga när jag köpte den. Ja..tre makro..de är världsbäst i objektiv-världen…tycker jag..?

     • När gränsen är så nära. Det finns liksom inga begränsningar. Jag kan fota i alla lägen..och så är de ju vanliga objektiv samtidigt… jag har 50 105 och 180 mm.

     • ? Jag har sony fullformat men objektiven är sigma tamron och sony.

     • I alla jämförelser jag läst i tidningar ligger alltid Canon och nikon före. Jag tyckte jag fick en väldigt bra kamera….idag har tekniken sprungit ifrån den kameran jag har. Förutom det har jag INGET att klaga över. ..men hade jag haft pengar hade jag köpt en nyare modell…Sony då förstås…jag ser ingen anledning till att byta märke.

     • nej, de får rätt bra kritik ändå. Men nej, det var lite därför jag köpte kompakt canon också just för att jag inte ser någon anledning att ha flera märken eller byta i längden heller.

     • Så dina ”gamla” objektiv passar på kompakten då? Hur nöjd är du med den?

     • Japp! Jätte! Jag lägger ut en review när jag är klar med tema-bytet. Skrev och fotade den idag men generellt är det ju mycket praktiskt att jag kan använda de objektiv jag redan har. Man använder en adapter. Jag har bara provat två objektiv ännu och det enda är ju autofocusen som blir lite speciellt med eftersom objektiven har olika typ

 4. I forgot to say how gorgeous is that top photo of you.
  You MUST feature it when you do get ’round to changing your theme (I see you’ve withdrawn that post, but TOO LATE ! [grin]) …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.