Reseguider, Resor
Leave a comment

Ivanssons bilskrot i Töcksfors / The car cemetary of Töcksfors

I do like abandoned places. I share the fascination with various bloggers, travlers, historians etc. out there. I have visited a couple of mines so far and when mom and I headed for Norway, I said, ”We must see the car cemetary of Töcksfors”. So we went. Arriving in Båstnäs at the car cemetary it is like time stopped in the 50s. The car that was popular at this time is spread out in nature and works as an art installation in the middle of Värmlands deep forests.

To see more photos from this site visit other Urban Explorers webpages or others such as: Jan Jöhrnmark or the Municipality of Årjäng.

Directions: Coming from Karlstad you take E18 towards Oslo. When in Töcksfors you turn left heading for Västra Fågelvik (you see a church on the right side of the road when turning). You continue on this road for around 25 km, never exiting just driving straight ahead. After 25 km you reach the sign “Här slutar allmän väg” and that is when you are at the car cemetary of Båstnäs.

Vägbeskrivning: Ta E18 från Karlstad mot Oslo. I Töcksfors, sväng vänster mot Västra Fågelvik (du ser en kyrka på högersidan av vägen). Fortsätt på denna väg ca 25 km, lämna aldrig denna väg utan fortsätt. Efter 25 km kommer du att se en skylt ”Här slutar allmän väg”, och då är du framme på bilkyrkogården i Båstnäs.

I hope you enjoy this little piece of urban exploring from Värmland. To check out my other adventures: Exploring Bergslagen – Mossgruvan, The old mine Stripa in Bergslagen – Sweden.

Katarina

 

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-4

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-5 bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-6

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-11

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-15bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-14 bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-15

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-18

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-25bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-26

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-28 bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-30

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-32bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-34

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-37 bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-38

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-41 bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-42 bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-43 bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-44

bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-49 bröderna ivanssons bilskrot töcksfors-50

0 Comments

 1. Vilket ställe, jag ska absolut se till att stanna nästa gång jag åker bil till Oslo. Vilket tyvärr inte är så ofta; gjorde det för första gången på tio år förra året. Fast då glömde jag helt bort detta stället, till trots för att jag har läst om det tidigare. Vi stannade till och med för att äta i Töcksfors. Blä

  • haha. Ja, töcksfors var kanske ingen hit. Vi stannade inte där även om jag kollade upp matställen innan, utan vi hade med lunch och lunchade på bilskroten. finns en liten bänk. Jag filmade oss lite och ska lägga ut en film när jag kommer så långt att jag redigerar den 🙂

 2. Don’t tell me you went in, after that message on the door …?
  You were brave …

 3. Oj oj vilket ställe. Vilken enorm bilkyrkogård. Trevliga och spännande bilder men jag vet inte om jag gillar att man lämnar så mycket skrot i naturen. Men ett paradis för fotograferande. Kul foton!

  • Ja egentligen har väl naturen återtagit platsen då det har växt mossa på bilarna osv. Det ägs idag av kommun (tror jag) och de verkar inte bedöma det som en miljöfara iaf 🙂 tack för att du uppskattar bilderna 🙂

 4. Pingback: 3 hours in Oslo | Katarina Wohlfart

 5. Pingback: Roadtrip Norway: Oslo – Bergen (stretch two) | Katarina Wohlfart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.