Two weeks ago Martin made ceviche. To see inspirational recipes, check below.
Today Martin and me are heading for the Swedish Island Öland for a celebration of Martins grandfather turning 70.
Katarina
Ceviche and leche de tigre
Ceviche made of cod with Martins secret leche de tigre (somethings must be kept a secret)
Use 300 g of cod (frozen or fresh), left in a 3% salt-water in the fridge over night (500g water and 15 g salt)
Slice a birds eye chili
Three spruces of coriander leaves
Then make and add your own leche de tigre and mix
Cancha
Roasted bigger sized corn
Lychee – pomegranate salsa
12- 15 lychees (litchifrukter), cut into half and deseeded (urkärnade)
1 pomegranate (granatäpple), juice and seeds
3 green onions (salladslök), sliced thin or the same amount leek (purjolök)
1 fresh serrano or birds eye chili (thai chili), deseeded and sliced into small pieces
juice from 1/2 of a lime
seasalt
Cut the lychees into smaller pieces, split the pomegranate och squees the juice and seeds. Mix with other ingredients and add salt.
Serve with sweet potato/ jams and/ or fried casava / yucca. Enjoy!
Det måste kännas som en tillgång att känna någon som bor på Öland. Den ön är så fin.
Ja så himla vackert! Är från Kalmar län så inte så långt för mig. Känner ingen på ön direkt..
Hej Dan! Idag la jag ut ett massivt fotoinlägg om bilskroten i Töcksfors. Tänkte du kanske är intresserad (utan att veta om du egentligen är det.. 🙂
☺
Pingback: Making syrup from spruce shoots / granskotts – sirap | Katarina Wohlfart