Livet och bloggen
comments 23

Portraits and a swamp.

Continuing learning portrait photography and especially taking my own, I headed out for a walk to find a spot today.

I probably took me an hour to find one, you might think it isn´t that hard, but eventually after heading through a marshland of mud close to home I found myself in the center of some birches. And birches makes great photo background!

After shooting probably 200 photos it got dark. In the heat of the moment when shifting space I dropped my self-timer and hade to run around like a crazy person to find it again. Eventually got some nice potential photos for my ongoing project as well, so it was a totally okay shoot.

Now back home enjoying Sunday evening with some episodes of Reckless.

Katarina

HH7A3526 HH7A3550 HH7A3553 HH7A3562 HH7A3576HH7A3687

 

Canon 5D Mark iii

Sigma 50mm 1.4 Art lens

Editing in Lightroom

23 Comments

 1. Jättefina bilder! Gillar verkligen den första! 🙂 Det passar med de matta färgerna och jag gillar att du inte är helt i fokus.

  • Nej, det är lite kul olycka det där med fokusen, det bara blev så att kameran tyckte att min hattkant skulle vara i fokus. Körde nog på manuell fokus för att få den effekten, men minns inte riktigt. Kan varit auto med..

   • Ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig, men det kan ju ha blivit otroligt bra ändå! Jag trodde att det var medvetet som du hade valt att inte ha dig i fokus 😉

     • Nej, då är det inte alltid lätt att få till det. Jag missar fokusen på säkert 90% av mina bilder när jag använder stativ och självutlösaren. Men ja, tycker verkligen du lyckades med bilden även om det inte var meningen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.