Peru, Resor, Sydamerika
comments 8

Lima- the city of love? photos from Larcomar- Miraflores

Igår gick jag och Elia till Larcomar efter att först varit på en fotoutställning i Miraflores Lima. På Larcomar finns mycket trevliga butiker och jag hittade en ny favorit i Menthe & Chocolate, en Peruansk butik med peruanska kläder, i stil med HM eller liknande, med enda skillnaden att kläderna faktiskt tillverkas i Peru. Känns så otroligt trevligt att läsa på varje plagg och se Hecho en Peru. Det är en särskild känsla man nästan aldrig får uppleva i Sverige. Bara när det kommer till second hand kläder som tillverkats på 70-talet eller tidigare.

Det blev tre nya partyplagg på MCH och det finns ett foto på min Instagram.

HH7A9001

När man är ute och rör sig i stadsmiljö finns det mycket underhållande skyltar. Kunde inte låta bli att ta foto på denna. Typ ”men at work”. Jag skulle vilja se den i Sverige..

HH7A9008

När det kommer till Design har det ju blivit allt viktigare överallt att man får bestämma själv, när det kommer till det mesta och att designa den själv, känns som ett allt vanligare begrepp. Snart går det nog inte att beställa något som man inte måste sätta ihop själv.

HH7A9011

Det är alltid fascinerande när man är i varma länder att se personer som jobbar i full kostym. Hur de gör det vet jag inte men iaf jag, klär mig tunt tunt tunt.

HH7A9012

Om man vill åka buss i Lima gäller det att vara snabb och hoppa på i farten. En konst jag inte riktigt mästrar ännu. Dock har jag klarat mig ifrån att inte komma med bussen ännu.

HH7A9014

När det finns tid över utövar vi lite fotoskola jag och Elia. Det är ju inte helt enkelt att ta ett foto som ni alla vet och ofta blir vinkeln konstigt och benen avskurna, men vaddå. Det är ju kul att det finns några foton på mig iaf!

HH7A9017

I Lima är folk mycket öppna med att vara med på bild, så när jag tar ett snap-shot ler faktiskt folk.Mycket uppskattat!

HH7A9026

Larcomar, Miraflores, Lima, Peru

Detta är en bild av det berömda nya köpcentret Larcomar. Det är faktiskt något alldeles extra. Har på äldre dar, allt mer börjat uppskatta arkitektur och att man tänker till lite när man bygger.

HH7A9032 HH7A9055

Det var längesedan (säkert en vecka eller två) som jag fotade på manuella inställninga. Kände att det var dags igen, men det är inte alltid helt lätt med manuell fokus. Knäppte säkert fem bilder på denna kaffemugg och om jag då säger att vaje bild är runt 25 mb stor, förstår ni kanske hur mycket utrymme kaffemuggsbilden stjäl från min dator. Ungefär i storlek med ett tv-serieavsnitt av min favoritserie, the bigbang theory.

Larcomar, Miraflores, Lima, Peru

Larcomar sett ovanifrån.

Larcomar, Miraflores, Lima, Peru HH7A9069

Ett kärlekspar smyger i mörkret.

HH7A9072

 

Utsikt ovanför Larcomar, åt ett annat håll.
HH7A9076 HH7A9078 HH7A9081

Jag undrar numera om det inte är Lima som är kärlekens stad och inte Paris. Det tropiska klimatet frambringar i vilket fall som helst mycket kärlek hos den inhemska befolkningen såväl som hos turisterna.

HH7A9086 HH7A9102 HH7A9105

och en fantastisk blå himmel som avslutning. Nästa hela fötterna fick vara med denna gången.

Katarina

 

8 Comments

  1. Pingback: The travel year of 2014 | Katarina Wohlfart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.