Livet och bloggen
comments 8

”The deadline effect”

Vid deadline är allt förutom det man borde göra jätteroligt. Jag skulle vilja ta det så långt att jag gör allt för att hitta på något annat än just det jag borde göra. Denna vecka gäller det en animation av en banner till en websida som jag borde göra. Det enda positiva med denna deadline är att jag kommer kunna använda den som banner till bloggen efter inlämning, så den kommer till användning iaf men trots det drar jag mig för att göra den.

Webbannern görs i Illustrator och Aftereffects. Ni som är lite designkunniga tänker direkt, ”aha, Adobe”. Men jag kan inte påstå att jag tycker Illustrator är särskilt intressant. Det är inte särskilt svårt, men jag är bara inte så intresserad. När man kan Indesign och Photoshop som jag vid detta laget kan så är det rätt enkelt men kommer inte riktigt överens med vissa av redskapen bara. Men det är ungefär som med Photoshop, alla dessa lasso hit och dit är inte min grej. Ge mig en penna och en ritplatta, det är simpelt, precis som det ska vara. I Illustrator och Photoshop är ju möjligheterna oäääändlinga, det är bara fantastin som sätter gränsen, och det är nog just det som är problemet. Fantasin. För vad ska jag göra som banner och vad är det jag ska animera? En platt bild, javisst, det är enkelt att tänka sig hur den ska vara men om bilden rör sig och vad är det som ska röra sig? Lager 1,2,3, eller 82? Ska texten röra sig, bakgrunden? Ah´, teknikstress.

Är inte säker på om jag förstår uppgiften heller. Det är också något som händer varje gång jag har deadline. Vad är det jag egentligen ska göra? Jag har ju precis berättat det för er just nu och här, men det hjälper inte. Jag förstår inte fast att jag kan skriva vad jag ska göra. Jag kollar på kraven om och om igen och det liksom bara rinner av mig. Ännu en deadline-effekt.

Katarina

Skiss gjord i Adobe Ideas.

Gubbe_deadline

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.