Peru, Resor, Sydamerika
comments 14

Peru: A womans day in the city center

 

Igår var internationella kvinnodagen vilket man firar med pompa och ståt. Kanske lite väl överdrivet, men ja, firades gjorde det iaf med mycket lunch och tårta (som innehöll Pisco.. om jag förstod rätt).

Senare på dagen begav oss vi in till centrum till city och gör på ett liten turistrunda medan Martin jobbade på Astrid y Gaston. Besökte då katakomber och en fotoutställning med en fotograf vars namn jag inte minns. All information är mer eller mindre på spanska, det finns en del engelska tilläggsskyltar så jag snappar bara upp en liten del av det som står och det är oklart om jag egentligen förstår vad skylten säger, men desto roligare så.

Nu går vi mot en vecka full med studier och värme.

Yesterday was International Women’s Day which is celebrated with much fanfare. Maybe a little too exaggerated, but yes, celebrated anyway with much much food and cake (containing Pisco .. if I understood it correctly).

Later in the day we made ​​our way into the city center to do a little tourist round while Martin worked at Astrid y Gaston. Visited the catacombs and a photo exhibition with a photographer whose name I can not remember. All information is more or less in Spanish, there are some English signs so I intercepts only a small part of what it says and it is unclear if I really understand what the sign says, but more fun that way.

Now we look forward to a week full of studies and sun.

Katarina

Canon 5D Mark iii, 50mm f.1.8HH7A7225 HH7A7228 HH7A7232 HH7A7233 HH7A7248 HH7A7250 HH7A7253 HH7A7257 HH7A7265 HH7A7268 HH7A7274 HH7A7277 HH7A7279 HH7A7281 HH7A7283 HH7A7286 HH7A7288 HH7A7292 HH7A7302 HH7A7305 HH7A7309 HH7A7313

14 Comments

 1. Vilken fantastisk ställe. All mat ser så gott ut. Jag som är så svag för sött, skulle ha frossat och sen ångrat 😉
  Hunden! Helt underbart foto om mannen och hunden. I love it!
  Var fotoutställningen bra?

  • Ja det var den (fotoutställningen). Förstod bara vissa bitar, mycket var bara namn på personer som varit viktiga i olika sammanhang, men en del handlade om byggnation. Har tejpat min kamera nu föresten. Den ser galen ut! Jag sa svart tejp till Elja men hon kom med en rosa mönstrad barntejp så min kamera ser ut som en leksak. Hur roligt som helst. 🙂 Det är mycket sött, men inte så mycket godis. Vi äter mer lite galletas (kex/kakor) och olika bröd. Inte så farligt mycket faktiskt. I Sverige var jag och Martin riktiga godisråttor så för oss är det bra. Han mannen visste nog att han var bra på foto så det var liksom hans grej. Hunden ska vara en peruansk hund tror jag,

 2. Jag gillar också fotot av hunden, så kul! Men nedersta bilden av killen med Mangafigurerna är väldigt häftig också. Och muralen! Roligt att se lite gatuliv. Det kärleksfulla paret är förstås släktingar till Martin?

  • yes.Det kärleksfulla paret är Abel och hans flickvän. Abel är Martins kusin. Killen med mangafigurerna är en sushibar faktiskt. 🙂 Någon slags kedja där man har ceviche-sushi bland annat. Mycket gott men lite annorlunda.

 3. LOVE that passionfruit cake !!! Love the photos. Especially love the sweet couple who keep reappearing.

   • Ah! Some things become clear. Martin has a Peruvian cousin … no wonder he decided on coming here to learn more …

    • Yes. We live with his aunt+husband, cousin and grandfather in the area Independencia. Not so much photos from here yet, it´s because I´m saving them for a journalistic photostory about the area.

     • I’m glad! I was wondering what it must be like to be virtually alone in a strange country. All makes sense, now. 🙂

 4. Pingback: Länge leve kläderna- i Peru | Katarina Wohlfart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.