Resor
comments 9

Följ med på loppis och antikrunda!

Igår vad jag Martin, Jessica (granne) och Emma (granne) en sväng till Kopparberg och Ludvika. Vi åkte i första hand för att skjutsa Linnea, en granne,  som skulle ta tåget till fjällen från just Kopparberg som annars inte är en vanlig destination, fullt förståeligt.

Det är himla skönt med en road-trip nu och då och då jag också var tvungen att åka för att ta foton för min artikel om Gröna Jobb som kommer publiceras inom kort, passade resan utmärkt. Målet för mig var vindkraftverken nära Ludvika och and off we went.

Lagom när vi kommit till Hällefors, dvs runt 1 mil från hemmet, upptäckte jag att jag glömt att byta batteri i kameran (klassiskt misstag 1 som journalist) varpå jag hade begränsad batteritid i min Mark 3a. Livrädd att batteriet skulle ta slut vågade jag inte använda kameran mer än till de planerade vindkraftverken så bilderna från dagen tog jag med min iPhone.

Jessica och Emma tycker som jag om loppis och antikt så när vi kom till Kopparberg fick vi syn på en lovande affär, Gammalt och Antikt där vi genast sprintade in, den ena före den andra. Emma utropade konstant ”vad roligt”, ”ah”, ”vad fint” och diverse andra uppskattande termer åt det mesta hon såg under hela dagen vilket fick oss alla att bli på bättre humör.

IMG_1572

Hos Gammal och Antikt fanns mycket att välja på och det var en högkvalitativ Loppis att rekommendera för alla som har vägarna förbi Kopparberg.

IMG_1577

En likadan lampa som jag har hemma, kanske inte det Martin önskar att vi har ett exemplar till av.

IMG_1593

Den viktiga selfien i närmaste spegel.

IMG_1595

Affären låg i en imponerande byggnad.

IMG_1601

Emma väljer Kinamat i Ludvika.

IMG_1598

Dala-demokraten i Ludvika. En anrika gammal tidning från 1917.

IMG_1573 IMG_1574 IMG_1575 IMG_1578 IMG_1581 IMG_1586 IMG_1587 IMG_1589 IMG_1590 IMG_1594 IMG_1599

Hela resan slutade med 3 fynd på en liten loppis i Kopparberg (som tyvärr ska stänga) för 20-lappen totalt.

1. Ett grönt glasögonfodral (som innehöll roliga glasögon) som jag har tänkt att använda som en liten clutch.

2. Ett par plastörhängen med retrokänsla.

3. En väggbonad som jag bara älskade. Har redan hängt upp den ovanför datorn där jag sitter och skriver om kvällarna. Perfekt för att ge mig inspiration till den rikliga mängd skrifter jag vill skriva framöver.

HH7A5569-2

HH7A5571-2

Att jag älskar loppis och antikt är väl knappast något nytt men ville med detta inlägg ta med er på resan. Oftast köper jag inget, eftersom jag redan har en välfylld 2a, men då och då, hittar jag något jag vet kommer bli använt och då slår jag till. Ett annat plus med antikshoping är roadtripen och upplevelsen man delar med andra intresserade av samma sak.

Berättelserna och historierna bakom sakerna är ofta mycket viktiga att föra vidare och pratar man med antikhandlaren har de ofta mycket kunskap om sakerna, tiden prylen fanns i, material, vem som bar den/ägde den och även ibland om den har haft någon politisk betydelse. En viktig kunskap som inte får gå förlorad.

Katarina

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.