Resor
comments 3

Januari 2014

Månadens sista dag och det snöar som aldrig tidigare ute= jag vill inte gå ut. Är i inlägget nedan med i en photochallenge som kräver att man ska gå 100 steg eller mindre och ta ett nytt foto. Usch säger jag, tänker inte gå ut. Kommer vandra runt lägenheten i hundra steg och ta första bästa foto vilket jag också gjorde. Utöver det har jag tagit en ledig dag från studier efter att ha studerat flitigt under veckan i K-huset tillsammans med Martin, Kalle och Sanna som gör sin b-uppsats. Nu känner mig inspirationslös och i behov av vila men är på gång med både en artikel om arbetslöshet och förberedelser inför d-uppsatsen så likväl välförtjänst är ledigheten.

Jag har under veckan beställt flygbiljetter till Peru och jag och sambon far den 4e mars och kommer hem den 27e maj. Vi flyger med American Airlines via London, Miami till Lima och via Miami och Madrid hem till Stockholm. Vi får se vart äventyret tar oss” Håller nu på att förbereda för resan, har vaccinerat mig i början av januari för allt och ingenting, TBC, Difteri, Stelkramp, Polio, Hepatit B och fått Tyfoidtabletter (om jag minns allt rätt), inhandlat min nya kamera Canon 5D som jag älskar(!) och denna vecka också införskaffat en zoom-recorder som jag ska knalla till affären och hämta idag.

Som vanligt på fredagar kommer det jag spanat under veckan i nyheter.

Mode och feminism- Våldtäktsväskan skapas av Karin Adelsköld och går att köpa för futtiga 183 kr. Är sugen, men behöver tänka på finanserna inför Peruresan.

Miljö och arbetslöshet- Top Ten Trends 2014, utmaningarna för 2014, har släppts av World Economic Forum och structural unemployment rankas 3 före inaction on climatechange som hamnar på en 5e plats. Jag vill påstå att de hänger ihop och som beskrivningen av trenden återger skulle klimatförändringar hamna etta om man var medveten om vilka effekter det faktiskt kan komma att få.

Aktivism- Att leva utan pengar, är det möjligt? Det är redan mer än en person som gör detta och då menar jag inte hemlösa utan de som frivilligt har frigjort sig från det kapitalistiska samhället och skapar nya rörelser. Spännande! Forward the Revolution.

Katarina

 

 

 

 

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.