Miljö
comment 1

#freedima- En hyllning till miljöaktivister världen över!

Man har äntligen släppt de flesta av de Greenpeaceaktivister som suttit fängslade i Ryssland för oklara brott, nu senast anklade för huliganism. Rättegång väntar fortfarande och de är bara släppta mot borgen. Läs Dimas historia i Sydsvenskan.

Det känns fortfarande som det är en konstig värld vi lever i när det är fritt att begå alla miljöbrott i världen, mer eller mindre, och komma undan med de flesta. Nu har man utvecklat ett datorprogram för att spåra miljöbrottslingar. Det tas förstås inte i bruk på ett tag. Men när jag ser sånt, då höjs hoppet om en värld där man jagar de som begår brotten av betydelse och inte sätter fredliga aktivister i fängelse.

Dima säger i artikeln att han inte tänker lämna Ryssland, för då kanske han inte blir insläppt igen. Han vill stå på rättegången och tala om hur han ser på saken.

Jag vill idag med detta inlägg hylla de riktiga miljöhjältarna som ställer krav och gör oväsen, för att vi andra ska lyfta blicken från vardagsbestyren och signalera att det här, det accepterar inte vi. Aktivister som använder sitt eget liv som insats, i kampen för en bättre miljö för oss alla.

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.