Resor
Leave a comment

Som bomull kring hjärtat

Är den slut nu? Sommaren? Nu när den börjar här på bloggen?

Nu är det sommar i Sverige igen.

Jag har haft en vansinnigt saktfärdig sommar, det måste jag säga. Knappt inget har blivit gjort av det vanliga resandet. Jag funderade prick nu när jag skulle börja skriva om jag ens hade nått att säga om den här sommaren. Vanligt svenskt sommarväder, kanske något varmare än vad det brukar, börjar likna lite Syd- Europa med sporadiskt monsunregn a la Asien och vi vet nog ungefär allihopa vad det beror på. Dystopiskt tropiskt väder med ilska och riv om jag får be! Uppskattar det något ilskna vädret för sin ilskenhet. Igårkväll till exempel, lyssnade jag till regnets brakande ljud utanför balkongen hela kvällen och det är allt en skön dundrande melodi som regnpiskar en till närvaro i hemmet. Jag slukade Mästerdetektiven Blomqvist i ett huj, den tredje och sista boken i serien, med den melondin som bakgrundsljud.

Kaffe på verandatrappen han jag i alla fall med.
Hotelliv
och skrivkurs på Biskops- Arnö.
En sväng till Clarion Tapetfabriken med ett gäng bloggisar.

Jag har redan börjat jobba, dessvärre, jag hade varit fullt nöjd med att göra ungefär ingenting resten av sommaren också. Att tvingas tillbaka till kalenderplanering i förtid gör mig mest bara sur men jag trängtar samtidigt efter rutiner som Annika skrev idag. Men visst, även om jag inte har rest har jag i alla fall fått mycket städning gjord i sommar. Rens, rens och rens! Ut med det gamla och in med inget. Jag vill ha luft och mys omkring mig, om det nu går att kombinera.

Biskops- Arnö är så vackert som det sägs.

Men vet du, mest av allt längtar jag efter mina skrivrutiner! Att gå upp klockan nollsexfemton och bli människa till en rykande het kopp kaffe och en sprudlande berättelse. Jag älskar skrivlängtkänslan. Det skönlitterära skrivande kan eventuellt vara det bästa och gränslösaste äventyr jag tagit mig för i år. Vet du något som är bättre än att läsa en bok? Det vet jag. Det är att skriva den själv. Att få vara i sin alldeles egna värld med full fantasirätt där man kan sätta vilken sprätt man vill på sina karaktärer!

Jag spenderade en vecka på Biskops – Arnö med kursen Att skriva och illustrera för barn som start på semestern.
Som bomull kring hjärtat!
Biblioteket på Biskops – Arnö har nattöppet och har satt jag varje kväll, skrev och ritade.
Jag han en sväng till min favvo-nationalpark med förstås, Norra Kvill. Sånt finns det alltid tid till. En liten tältnatt, jag, Erik och myggen. De vita näckrosorna blommade.

Sist men inte minst kan jag med glädje tala om att jag kom in på en kurs i skrivande för barn *jubel och fanfarer* och ska spendera kommande år med att skriva på deltid (två förmiddagar i veckan)! Det måste trots allt vara sommarens bästa nyhet! Det och att jag *trumvirvel* köpt ett litet sommarhus i Norrköping. Nu blir det skriv och torpliv för hela slanten. Som bomull kring hjärtat, hela året.

Katarina

Sen blev det en campingsväng till nästa myggnäste – Färnebofjärden. Världens vackraste camp med en egen långrund strand. Så fantastiskt att man smäller av och mygg så att man förgås. Hett tips, utöver mygghatt och allt myggmedel världen skapat ta öronproppar, det är så mycket mygg att ljudet från surret skär i öronen när en ska sova!
Snubben älskar att elda. Jag klagar inte.
Ut på klättertur med Rania och Dan i Sundsvall.
Strong girl.
On top of the sten.
Rania.
Prästkragen informerar kort och gott att det är sommar.
Nisse testar sommarbur för första gången. inte helt överlycklig. Han var mer nöjd med spiltan i stallet. Ge mig en mörk grotta tack!
Denna tegelsten blev sommarläsning. Kämpar fortfarande med denna miljarder sidor långa Fenixorden. Säga vad man vill om JK, men hon kan konsten att berätta.
Close-up.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.