Resor
Leave a comment

Som en explosion!

Lyssnade på det här lilla radioklippet från nittonhundra bortnött. Om inspirationens ögonblick, när det kommer till oss (som en explosion! hos Astrid Lindgren) vi som skriver och vad man gör med det. Några korta underhållande minuter, tänkvärd (och härlig pga radioröster från förr) lyssning även för dig som inte skriver. Om att berätta berättelser och de fina stunderna när berättelserna kommer till oss.

Jag är mycket inne i mitt skrivande nu, min hjärna snurrar på högvarv i min egen historia och jag läser böcker som aldrig förr. Djupdök alldeles nyss rakt ner i Mästerdetektiven Blomqvist lever farlig, tvåan i Kalle Blomqvist-serien och mindes plötsligt att jomenvisst gillar jag deckare. Varför har jag hela tiden trott att jag inte gör det? Jag gillar kanske bara inte 2000-tals versionen av deckare skrivna för den äldre publiken. Jag har nog aldrig varit mycket för ond och bråd död till ingen nytta, egentligen, och man får väl ändå säga att moderna deckare i mitt smak och tycke använder lite övervåld. Jag vet inte om du håller med, kanske inte om du är deckarläsare. Men jag gillar spänningen! Spänningsromanen som genre. Jag vill ha mer (!) och jag vill skriva spänning! En kittlande tanke som bara kom sådär precis nu i skrivande stund.

Just nu rör sig mitt skrivande mycket kring idéer och även det idoga arbete som kommer efter idéen. Jag önskar att jag var en sådan som kunde skriva enligt en metod, t ex Snöflingemetoden jag läste om idag. Men jag inser innan jag ens börjat att en metod som den ovan dödar min inspiration och mina sidospår och det är sidospåren som bygger min berättelse. Berättelsen skriver sig själv just nu för mig och det är skönt! Det känns lättsamt och lite som om jag kör vid sidan av vägen, i diket, på samma gång.

Nähe nu kom solen. Nu ska här lagas torsk och potatis. Ha en fin måndag!

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.