Resor
Leave a comment

Det är de enskilda människorna som avgör världens öden. Nyår

Kaffe är livet! Det är nyårsafton morgon. Jag importerar bilder till iPaden och dricker mitt morgonkaffe. Bandhagengänget är planerat att komma över och vi har handlat till en matvetesallad i Stockholmskaos.

Man ska aldrig slarva med bildöverföring för då får man sitta och hålla på.

Nyår är till för att drömma och blicka framåt tänker till och med melankolins moster jag, så jag dagdrömmer bort halva aftonen. Sen går dagen i en rasande fart och matvetesalladen tar nästan slut, raketerna skjuts och tro det eller ej, men Nisse är inte rädd utan istället vill han vara med på balkongen i mörket, liksom undrar vad vi gör när vi står där och klingar i glasen och smackar med munnarna. Smack smack låter det på balkongen.

Nyårsdagens morgon följer med nyheter från aftonen och det har varit stökigt, fast inte krogstökigt. Folk har inte krogstökat på länge så de behöver väl utlopp för sina känslor skulle jag tro!

Nyårsdagen är årets pizzadag och jag och Erik äter majssoppa och diskar och diskar. Jag läser ut Astrid i Stockholm och Astrids tal, Aldrig våld! som fått ge namn till rubriken, ett tal hon skrev och höll 1978 när hon mottog Tyska bokhandels fredspris i Frankfurt. Fantastiska Astrid, du är så smart. Världen är litet sämre utan dig, även om vi klarar oss.

Greta Thunberg var viktig 2020 och jag ser med spänning fram emot vilken mänska som blir viktig för oss 2021. Vem tror du att det blir?

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.