Resor
comments 4

Fotodagbok: En miniweekend i Norsborg

Kan man åka på sånna i detta läge och till Norsborg sen? Ja det kan man minsann, om man ska på virusanpassat kalas hos Johnny.

Katarina

I fredags efter jobbet hoppade jag på tvärbanan mot Liljeholmen. Där plockade jag upp Erik vid spärrarna. Sånt där Stockholmsslang man kör med nuförtin, spärrarna.
Norsborg, Stockholm, Fantasiresor.
Och efter ett glas bubbel i Axelsberg tog vi Sofia under armen och tog tunnelbanan till Norsborg, genom ett vårprunkande Stockholm. Man kan nästan tro att en är på tågsemester nånstans lite mer fancy.
Röda linjen mot Norsborg blir ibland så kallad retro-style travel. Kul när man ska på fest. Inte så kul när man morgonpendlar.
Har ni sett Vintagemannens blogg- de gjorde Stockholm på 8 dagar efter en gammal gudiebok från 1930. Kul koncept. Mer sånt tycker jag!
I Alby fick vi byta tåg och inte gråter jag för det, med denna vackra station.
När det är skralt med tågresor får man ta tunnelbanan och så sällan som man gör det nutförtin, blir det exotiskt i sig. Vi har allt varit bra bortskämda med resor i Sverige, det känner jag nu. Låt oss skämma bort oss själva med lite hemmaplansresande och hemortskunskap.
Den frodiga växten från Grönväxtrike blev en present till Johnny. Nisse gillar nämligen att knapra på allt som är grönt och jag skulle inte få någon ro i kroppen om jag hade den här gröna sköna gift- plantan hemma. Och vilken bra present sen! Jag tror nog den växer som ogräs.
Glöm aldrig att titta upp. Välkommen till Norsborg, miljonprogrammet och södra slutstation för röd linje 13.
Vill du upptäcka konsten i Tunnelbanan, hittar du den här.
Här på Frejs gata i Norsborg, det är här det händer.
Den söta lilla byrån fyndade Johnny med mig på loppis i Narvik och släpade hem i stress och hast från morfar i norrlandet tillsammans med färsk fisk och en tavla eller två. Johnny, han är inte blyg med sin packning.
Varför ha ett badrum när man kan ha ett växtrum. Supersmart, det finns ju indraget vatten.
Har han 70, 80 eller 90 växter? Ska vi våga oss på en gissning? Han har säkert skrivit det någonstans, men vem orkar googla.
Ibland är det väl bra att man inte bemästrar så många språk. Vet inte om jag vill veta vad det står på den här tavlan.
Johnnys mat går aldrig av för hackor. Mums! 5 stjärnor går till chokladkakan längst ner i högra hörnet, särskilt dess frosting.
Johnny, numera 41 år och fast i Stockholm. En smart man med ett stort hem och växt-bibliotek. Jag tror han är singel, om någon man undrar.
Vackra rosor ska man få.
Han är däremot inte singel. Schas.
Miljonprogrammet har både utsikt och pensionärskuvös.
Och vackert solnedgångsljus.
Det är tom lite vatten i bild där borta. Tror det är ett reningsverk och dammen som tillhör, så kanske inte att man vill bada där då. Visste du att Stockholm säkert har 30 strandbad? Som nu kanske inte kan hålla öppet på grund av det där viruset, men ändå. Det är rätt många.
Fantastiskt vacker bok. Till alla dessa platser vill jag bums.
Moderplantan till mitt älskade Svinöra som på några år blivit stort och pompöst.
Johnny brukar ha stort firande, men med viruset får man lösa det på nya sätt så Johnny anordnar tre fester istället. Vi var först ut tillsammans med de här.
Tack och godnatt för denna födelsedag!

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.