Resor
comment 1

Fotodagbok: När drömmen om en hästmester på Irland blir sann. Clissmans.

Betalt samarbete med Tourism Ireland

Det var ett tag sedan vi hördes bloggen och sist vi gjorde, hördes vi om den sköna gröna ön vid Atlantens östra kust, där naturdrömmen är sann i varje hörn, Irland. Så vi fortsätter där. Här var jag och Sofia i september i år, för att utforska ön till fots och med kollektivtrafik och för att besöka Clissmans Horse Caravans, en häst och vagn- glamping på öns östra sida där man åker häst och vagn old gypsy-style sedan 50 år tillbaka och kan klappa häst lika länge om man vill.

Jag tror Sofia ungefär alltid har drömt om att åka häst och vagn hos Clissman Horse Caravans eller om man får tro Sofias blogg, i alla fall i 11 år, sedan hon hittade ett suddigt foto någonstans på det nu även av mig upplevda häst och vagn äventyret. Och om Sofia drömde om häst och vagn, drömde jag nog mer om öl och Irland, men eftersom öl även inkluderades i Sofias dröm, tänkte jag nog att även jag skulle passa in bland en grön kulle eller två.

Hos Clissman åker vi häst och vagn och klappar hästar tills vi är alldeles trötta i händerna. Jag låter fotona berätta historien om Clissmans.

Katarina

Sofia hittar sin vackra själsfrände. Jag minns inte hans namn men jag minns att han själv tycker att han är snygg. Men tycker inte alla pojkar det?
En grön skön ö, kullig, böljande och frodig. Ser du mig där inklämd mellan två kullar med en guinness i hand? Inte? Nähe, kanske bara drömde det då.
På Irland tog vi oss runt med tåg, buss och nära på båt, inte riktigt, men däremot en och annan taxi. Om du vill boka tåg på Irland gör du det enkelt hos IrishRail. Taxi kan man be hotellet boka eller bara vinka in, precis som vanligt.
Glamping är det nya svarta. Glamping = instagramvänlig camping.
Clissman leverar camping från den lyxigare sidan, så kallad glamping.
Hos Clissman finns allt du behöver, men ta gärna med de mat och förnödenheter du vill ha för det är allt bra trixigt att ta sig till närmsta by, även om det går att lifta.

Det är svårt att beskriva hur vackert Irland är. Det är något särskilt med den gröna färgen. Jag tror att några av mina bilder berättar historien om den gröna ön.
Vår kille Bravo.
Ett irländsk vykortlandskap, ja tack!
Det är underbart att få pyssla med hästarna precis som man vill. Känner man för det kan man springa ut i pyjamasen för en morgonkram.
Hos Clissmans använder man Tinkerhästar. En mycket vacker arbetshästras. Man blir lite kär, ganska snabbt.
Vår co-chaufför John, som arbetat här nästan hela sitt liv. Det började med att John lånade hästarna från Neasas föräldrar off-season för att arbeta i skogen med och slutade med en fot in i hästturistbranschen.
I sadelkammaren kan man ta reda på alla hästarnas namn, döpta enligt Natos alfabet. Du vet, Alfa, Bravo, Tango, Sierra, Foxtrot och sånt.
Sista backen hem går vi av och går med Bravo då vagnen är ganska tung att dra även om de vagnar hästarna drar inte är fullutrustade med kök och sånt.
Ett landskap som skapat ur en romantisk film.
Vi avrundar kvällen på restaurangen uppe i byn helt ense om att vi borde ha stannat längre och åkt mer häst och vagn.

Resan till Irland var ett sponsrat samarbete med Tourism Ireland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.