Resor
comments 5

Om man inte har fotograferat några höstbilder kan en ju iaf äta höstligt, tänker jag.

30 sep – Stockholm

Sista dagen i månaden och jag bara bloggar. Jag dricker mitt kaffe och jag bloggar. Det har varit tufft på jobbet så när jag inte jobbar då är jag mest bara hemma och bloggar, eller läser. Mest läser jag för att vara ärlig och jag önskade att jag bloggat mer men om jag skriver det här kanske jag gör det.

Insikten kommer att jag läst för mycket och jag blir tvungen att åka till Stadsbiblioteket för mitt lager av böcker är snart slut. Och jag kan inte läsa det jag inte är sugen på. Måste ha nya höstiga böcker att läsa. Så jag lånar en hel radda.

Låt oss fingra på Virginia Woolf.

Tar med mig systemkameran för första gången i september och tar ett par bilder i biblioteket. Ljuset är vackert och bibliotekarierna hjälpsamma. En man i sina bästa år springer till magasinet och hämtar två exemplar av Vagabondliv av Ivar-Lo så att jag ska få välja vilken jag vill ha. Jag väljer originalutgåvan från 1927 såklart. Carro ska komma i eftermiddag då jag tar en kaffe och en bulle på pressbyrån vid Odenplan och beger mig mot Ica i Globen med hela väskan full av Håkan Nesser, Virginia Woolf, Ivar-lo och Sandra Beijer. Jag har också hittat vad jag tror kommer vara en guldklimp som jag hoppas jag tar mig tid att läsa också. En tagg doppad i honung, heter den.

Carro och jag promenerar den lilla sträckan från Skanstull hem och om jag ska vara ärlig så är det mer än nog eftersom jag varit förkyld i två veckor. Jag blir andfådd och det känns inget bra. Väl hemma har jag förberett Keldas svampsoppa, köpt en näve kantareller, som efter en stund i stekpannan snart blir till en fingerborg var, surdegsbröd och morotskaka. Om man inte har fotograferat några höstbilder kan en ju iaf äta höstligt, tänker jag. Och med ingerfärste till så blir det minsann höstligt.

När Carro har kilat hem så läser jag En Bokhandlares Dagbok, den bok jag läser nu. Har fastnat lite i dagboksvarianter av böcker för tillfället. Skrattar åt allt det där vanliga som händer i en bokhandel även om jag inte gillar boken särskilt mycket just nu.

Katarina

5 Comments

 1. De här bilderna var lite höstiga ändå. Känner att jag behöver fota mer saker i vardagen, mitt instagramflöde kan inte livnära sig på sommarens bilder särskilt länge till. Eh och ja, kan ju inte tappa fotograferandet nu bara för att det blir mörkare och min fotokurs är över… 🙂

  Mysigt inlägg för övrigt. <3

  Kram och krya på dig!

 2. Hösten har inte riktigt kommit hit än, så inga höstfärger här. Har inte använt min kamera lika flitigt på sistone. Intressant att se hur den används mindre och mindre sedan jag bodde i Fairbanks. Då var det nästan varje dag. I Madison mindre, och här ännu mindre. Men tog med den på upptäcktsfärd i staden igår, och det gick ganska bra. Men mobilen är väl den som tar mest bilder nuförtiden.

  Lyssnar på ljudböcker men om jag inte gillar uppläsarens röst så faller allt. Har svårt att sitta still och läsa. Jag lyssnar när jag går till affären, när jag springer, när jag städar, när jag diskar. Väntar på min bokklubbs bok från biblioteket. Vi ska eventuellt träffas i veckan så får som vanligt läsa klart boken efter mötet. Är nummer 140 i kö för ett riktigt exemplar i bokform…men de har 270 exemplar så borde ju inte ta alltför lång tid kan man tycka.
  Hoppas du får bli frisk snart. Känns som du varit sjuk sedan Seattle?!

 3. Dagboksböcker är favoriter även hos mig. Gillar att liksom krypa in under skinnet på någon annan, leva personens dag och tänka hens tankar. Sen blir jag alltid sugen på att skriva mer dagbok själv, vilket ju är en positiv bieffekt!

  Höstigt eller höstligt? Det fick min språkhjärna att spritta lite. Vintrligt, vårligt låter så mycket finare än vintrigt och vårigt!

  • Katarina says

   Ja. Alltså det är något med dagböcker. ?

   Haha. Röstar för höstligt vintrligt. ⭐️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.