Resor
comments 4

Årets julklapp är att vara ute i naturen

Idag börjar julledigheten för mig och det är dagen innan julafton. Jag har spenderat morgonen med att julstäda och att lägga en ansiktsmask. Som vanligt dricker jag mitt morgonkaffe och bloggar en stund. Den tid jag har att tänka till om livet, ta in intryck under veckan och förvandla dem till något.

När jag ser bilder på mig själv från skogen ser jag lycka i mitt ansikte. Vad ser du? Tack Rania för hjälpen med alla bilder. 

Jag har så mycket och ändå så lite på min jullista nu när jag firar ensam. Vänner i Stockholm åker bort för att fira jul, Sofia är på Gotland, min vän Linda i norr är i söder och och mina föräldrar i Dubai och kvar är jag. Jag kommer fira jul med min kompis Carro och hennes familj i Upplands Väsby imorgon. Sen är planen att ta det lugnt och jobba med bloggen fram till den 29e då jag åker till Linda, för en vecka med snö, nyår och Umeå. Jag har tankar om att fixa till utseendet på bloggen, kanske byta tema, men vet vilket stort åtagande det är så vi får se hur det blir med den saken. Som person är jag lite velig och har svårt att hitta ett tema som tilltalar mig, som är lagom komplicerat och skapar mervärde för läsaren.

Vackra mossiga tallar.

Just nu försöker jag varva ner och komma till ro med att jag är lediga i två hela veckor och egentligen inte har så mycket mer planerat. Jag försöker komma igång med mitt promenerande som är sådär nu på vintern när det är kallt, grått och ruskigt i Stockholm. Jag har också en fotouppgift jag behöver ha avklarad idag eftersom inlämning är imorgon, men Lightroom krånglar, morgonen till ära.

Julen är ju en tid för reflektion så det är skönt att inte ha så mycket på schemat. Den stora bloggsäcken från året behöver knytas ihop. Det som gått dåligt behöver tänkas över och det som gått bra behöver hyllas. Det är mycket som har gått bra med bloggen, den har gått framåt i läsartal och engagemang. Sommaren slog alla tiders rekord och antalet besökare håller i sig ganska bra även under hösten trots att jag nu bloggare mindre. Det är ofta så på vintern, när energin tryter något. Då är det skönt att låta fingrarna vila.

Det där udda ögonblicket när en hittar den största kotte en sett i sitt liv.

Vad har du önskat dig i julklapp? Friluftsvaror skrev så härligt att årets julklapp är att vara ute i naturen och jag kan väl inte annat än att hålla med. Det måste väl ändå vara årets julklapp? Om en får tro deltagandet i min adventstävling så riktigt längtar människor ut i naturen nu, precis som jag.

Jag tror på ett 2018 med mycket besök i naturen. Jag tror på en vinter med mycket snö och mycket vinteräventyr land och rike runt.

Jag önskar att jag bodde med den nordliga naturen runt knuten. Jag önskar att jag kunde sätta foten utanför mitt bo och skapa de mest fantastiska foton 100 meter ifrån.

Ändå finner jag mig i centrala Stockholm, oförmögen att säga upp mig och oförmögen att nå mitt mål att bo i naturen. Jag antar att den tiden jag önskar, inte är nu. Just nu är Globen min granne och jag finner att det okej. Att ha 7 minuter till jobbet till fots istället för 7 minuter till en stor skog är min lott nu.

Skogen får vänta en stund.

Nu ska jag plocka mig samman, dricka lite mer kaffe och äta frukost. Ha en härlig dag innan julafton alla läsare.

Katarina

Kanske årets mest makalösa soluppgång. 

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.