Resor
comment 1

Julmarknader längs Vinterviken

Förra helgen begav jag mig ut på vad som var årets första julmarknad, tro det eller ej. Men efter dagar med eventförslag från facebook så skickar jag tillsist ett desperat meddelande till Sofia ”Vill du hänga med på julmarknad, här, här eller här”. Stockholm visar sig från sin bästa sida med alla klassiska julmarknader och alternativa julmarknader att välja på ett bräde så valet faller på en promenad längs Vinterviken till Färgfabriken i Liljeholmen.

När jag kom tillbaka till jobbet i måndags frågade min kollega vad jag gjort och jag svarade att jag varit på julmarknad. Hon hade själv försökt att ta sig till Drottningholms julmarknad (för att få rätt julstämning) och inte lyckats för det var så mycket folk att hon och hennes syster inte kom längre än till Brommaplan. Så kan det också gå när inte julmarknadshaspen är på. Generellt tror jag det är otroligt mycket folk på marknaderna i Stockholm, sådär mycket att det bitvis blir svårt att ta sig fram. Förstår om många inte gillar det. Själv besöker jag framför allt marknader för stämningen och kanske inte så mycket för att egentligen köpa något även om jag denna gång fyndade två bra och ha saker.

Morgonen börjar med att jag dricker kaffe och bloggar i sedvanlig ordning. Ett inlägg om Hannover, som jag jobbat på sedan i september publiceras äntligen. Det blir av en anledning ett inlägg som växer, växer och växer när jag skriver det och jag har därför inte lyckats att avsluta inlägget tidigare. Så jag tar mig i kragen. Har du som bloggar, skriver eller annat varit med om det? Till sist gör sig pausen nödvändig varpå jag messar Sofia som säger ”let´s, men gärna på en gång innan solen går ner” (klockan är strax efter 10 på morgonen och det säger väl en del om vintermörkret såhär års). När en knappt vaknat måste en kasta sig ut om en ska ha en chans att få se något alls. Så sagt och gjort. Jag kastar mig ut i julmarknadsdjungeln.

Julmarknader vid Vinterviken

Under jul är eventkalendrarna späckade hos alla och det går att hitta julmarknader, öppet hus och annat smått och gått så gott som överallt. Jag hittar julmarknaden i Liljeholmen bland eventförslagen på Facebook (event andra vänner har favoritmarkerat mm.).

Konst vid Vinterviken

För att få lite frisk vinterluft i våra lungor vandrar vi längs Vintervikens strand mot Färgfabriken i Liljeholmen och vår julmarknad i sikte. På vägen passerar vi konstateljerna i Vinterviken som har öppet hus. Och vad är väl inte en stund med drömmar om stenkonst och en egen ateljé? Sofia är redo att flytta in efter besök i första ateljén.

Konstateljerna i Vintervikens eventkalender

Vintervikens trädgårdscafé

Vid Vintervikens trädgårdscafé hålls en lite mer klassisk julmarknad och här stannar vi en stund och lyssnar på julmusik och en julkör (som dock försvinner i sorlet av alla människor), äter rykande het soppa, glömmer brödet men tar en bit efter vi sörplat klart vår soppa innan vi vandrar vidare till Färgfabriken i Liljeholmen.

Vintervikens trädgårdscafés eventkalender

Färgfarbiken i Liljeholmen

På Färgfabriken i Liljeholmen har jag bara varit en gång, när min kompis Annelie var här på Way up North och då dansade vi medan kvällen var ung till en amerikansk bröllops – dj och hänger med gamla bröllopsfotograf- vänner. Jag har en del, trots att jag slutade efter en säsongs fotograferande.

Här handlar vi några små saker. Jag köper de här örhängena från Wos och Sofia det här armbandet och någon av Wos alla magiska ringar. Jag hittar också äntligen den vackraste av alla långa svart kjolar i materialet Tencel från Soot Sthlm som jag ser kommer hålla i många år med diverse fina toppar därtill.

Färgfabrikens eventkalender

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.