Resor
comments 5

Den sägenomspunna Forsaleden

”Huamej” kunde han ha utropat om jämten vore Smålänning, istället, en liten seg svamlande protest som sig bör i de bittra trakterna kring Östersund. ”Varför vill du så gärna till Forsaleden?” följer. ”Jo” svarar jag, ”för att jag så gärna vill”. Så, skam den som ger sig, min vilja vann, åter igen.

Vackra Forsaleden som jag längtat att se dig igen.

Långt ut i skogen i Bräcke kommun i Jämtland gömmer sig den lilla pärlan Forsaleden, en vandringsled och fors med laxtrappor. Vacker så det förslår.

För 10 talet år sedan var jag här en gång en sommar och badade. Ända sedan dess har jag alltid velat åka tillbaka. Så med lite tjat på bloggen fick jag med mig Dryden och familj.

Jämtland, lite som Sveriges Colorado.

Foton av mig: Dryden

Mr Dryden himself.

Drydens bror Robert.

Maria och Dryden.

Forsaleden

Trolsk och sägenomspunnen skog och mark omsluter Forsaleden nära Östersund. Här kan du vandra, fiska och bada i naturliga bassänger. Värt all omväg och möda du kan tänka dig.

Vägbeskrivning hittar du här. Obs! Parkeringsavgift om 30 pix.

Vi stannar en kväll och grillar och fotar naturen. De vackra forsarna gör sig alldeles för väl på lång slutartid och vi dröjer kvar till nära midnatt.

       

Innan hemfärd möter vi dimman över Forsaleden, som pricken över i:et och kommer hem till en majestätisk solnedgång i Östersundet.

Katarina

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.