Livet och bloggen
comments 5

Intervjuad i Airhelp – Om att reseblogga

”Det är lätt att få inspiration och känna en lust att hitta glädje i det lilla och oväntade i ens resmål efter ett besök på Äntligen Vilse. Här finns härlig blogg där du kan hitta texter och bilder om att hitta tystnaden längs Dalälven i Färnebofjärdens nationalpark, eller hur ”en weekend vid världens ände” (Kangerlussuaq, Grönland) fortlöper. Den är med andra ord ganska nischad, vilket är lite lustigt. För det är lite av en slump att bloggen handlar om just resor.”

Så börjar då intervjun av mig, Äntligen vilse, hos Airhelp. Lite lustigt det där, att läsa om sig själv och hur en reseblogg egentligen blir till. För mig var det inte självklart.

Det är extra kul att bli just intervjuad. Det är inte varje dag det händer. Och det är inte varje gång intervjun blir så himla bra. Så spot on på något vis.

”Inledningsvis var den ju en kanal där jag fick utlopp för att skriva om mitt intresse för resor, men nu är det på ett sätt själva bloggen som är intresset.”

För visst är det så. Äntligen vilse har blivit ett intresse. En utloppskanal för min kreativa sida. Ett sätt att möta vänner när en inte längre är 15 år och går i skolan och inte riktigt vet hur en ska träffa vänner längre. Hur gör man? Hur träffar man likasinnade när man r 30+?

Ja, om du är intresserad av resor, är att reseblogga en bra start.

”Det fanns mest backpackers och charteresenärer i min värld.”

Att ge sig ut och resa öppnar upp en helt ny värld. Innan jag träffade Sofia visste jag knappt att det gick att bolla eget företag på ena handen och fantasiresa på andra. Innan jag träffade Johnny, drömde jag om Centralasien men visste knappt något om det. Innan jag träffade Helena så trodde jag jag var den enda naturintresserade tjejen som gick vilse i skogen varje dag med kameran i högsta hugg. Och innan jag träffade Annika, trodde jag att när en fick barn, ja då var livet slut.

Tänk vad mycket fördomar en har. Och tänk vad mycket resor och nya vänskaper rättar till de där fördomarna.

3 år med en reseblogg har förändrat mitt liv. Från Grythyttan, till Lima och till Stockholm har den tagit mig. Från att ligga på stranden till att upptäcka Nordens gömda pärlor och magiska vyer. Vart bär det av härnäst?

Läs hela intervjuen här.

Katarina

Airhelp jobbar med att stoppa alla bekymmer för dig som konsument som kan uppstå vid olika typer av flygstörningar.

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.