Sammanfattningar
comments 17

Idijärvitriologin, en lila solnedgång i Vinterviken och kottar i Nacka reservatet – veckoresumé, v.13 – 2017

Veckoresumé, v.13 – 2017

7 dagar äldre. 7 dagar mer erfarenhet. Veckan som passerat har varit omväxlande. Omväxlande arbete vs fritid och omväxlande väder, med snö, dimma, sol och värme i en enda salig blandning.

Veckan som gått, genom iPhone-bilder –>

Panorama över vinterviken.

Sushi, solnedgång i Vinterviken och the Influencer Convention

Jag avslutade veckan med att träffa Sofia, glurpa sushi, se solen gå ned över Vinterviken och få en update från the Influencer Convention som jag missade. A lot of shit went down där som jag förstår. I bloggvärlden cirkulerar i vilket fall som helst en himla massa inlägg kring tillfället. Alla är boostade. Gillar detta inlägg från Katta med Bucketlife lite extra mycket. Så mycket vishet.

The Influencer Convention på Grand Hotell Saltsjöbaden – Dag 1

Sushi och badbryggehäng i Vinterviken med Sofia

Tv – serier, böcker och andra roligheter

Det är väl ingen direkt hemlighet att jag slukar både tv-serier och böcker. Min nya tv-serie jag blivit fullkommligt besatt av senaste veckan är X-company på Viasatplay. Av någon konstig anledning helt amazed av Alfred som är ett stort stycke manlig integritet.

Fantasiresor har typ skrivit en bok. Eller ja, förorden till en iaf. Det måste ändå bli veckans boktips till både mig och dig. Boken Gränslös. I boken huserar roliga, annorlunda och allvarliga berättelser om resor. Sofia är stolt som en tupp och jag med. Känner att jag känner en kändis. Typ.

På tal om författare så delade en vid namn Charlotte Cederlund min bild från Karesuando, den med den snöiga kyrkan, på instagram — >

Alltid så fasligt härligt att få sina bilder delade av andra. Och hur roligt är det inte att hon har skrivit böcker från just Karesuando/ Mertajärvi? Hur stor är den chansen tänker jag? Inte nog med det. Samisk fantasy dessutom. Aldrig stött på förut, men mina favoritböcker är Johanna Hildebrandt Valhalla serie så misstänker att jag kan bli förtjust.

Skrämdump från vår konversation. Insåg efter jag skrivit den sista kommentaren att det finns tre böcker om Idijärvi och att det är en triologi. Nyfiken? Följ #idijärvitriologin i sociala medier.

Inlägg från veckan

Parkhäng och Gamla riksarkivet – veckoresumé, v12 – 2017.
Objektiven jag älskar att resa med
Vår i Alperna
Fotodagbok: En eftermiddagstur i Nacka naturreservat

En skön middagslur på soffan med min lilla skogsutsikt. Sista veckan har handlat mycket om vila. Vila efter arbetet och att vila sinnet för en ny årstid.

Promenad i naturen – som balsam för själen – Nacka naturreservat

Igår tog jag en promenix i Nacka naturreservat. Helt missat att det var promenadavstånd för mig till naturreservatet. Så runt knuten har jag värsta skogen.

Tog veckans selfie i reservatet. Försöker bli bättre på att fotografera med mobilen och fånga ögonblicket där det är. Så just nu testar jag att låta veckosammanfattningarna bara innehålla mobilbilder som jag tagit random stunder under veckan för känslan att man faktiskt får hänga med.

Selfie i Nacka naturreservat. Om ni undrar över ljusstrimman i övre högra hörnet så är det för att jag har en liten spricka i min iPhone som löper precis rakt genom kameran. Den går ändå att fota med. Störst problem uppstår i motljus eller när ljus kommer från sidan.

Fototips varannan vecka istället för varje

Jag har bestämt mig för att dra ner på fototipsen till varannan vecka. Så nästa fototips kommer inte förens nästa vecka. Det är mest för att det tar lite tid att skriva och jag även behöver blogga om annat just nu.

En grå dimmig dag i Hammarby Sjöstad. Min standardpromenad runda just denna väcka löper längs med Hammarby hamnen, Folkungagatan och Östgötagatan förbi Skanstull.

Läsvärda blogginlägg

En introvert äventyrare – Fantasiresor berättar om livet som introvert äventyrare och kampanjen #KvinnligaÄventyrare, som jag också är en del av.

Världens bästa födelsedagspresent – La Linda fyller 37. Mer än fabulous. Vi behöver bli bättre på att fira varandras födelsedagar.

How to step up your travel instagram game – Jag vet inte hur du känner men min insta- inspo är så nere i botten nu. Får tvinga mig själv att lägga ut en post eller två i veckan bara för att. Jag antar att alla känner så någon gång. Så den här posten från Travelettes hjälper inspirationen att komma på rätt bana igen. Utöver det är många inlägg hos just Travelettes väldigt grymma. Så in och läs och förkovra dig!

Undrar vart nyckeln går?

Nu är det måndag och ny vecka. Jag ska fortsätta att fotografera med mobilen och dokumentera Stockholm ytterligare en vecka. Till helgen kommer mamma och hälsar på så misstänker att då blir det mycket Stockholm innerstad.

Har du kommit ut något i naturen under veckan? Har du något favoritställe för långa såväl som korta promenader?

Katarina

Reflektionen av Globen

Nacka naturreservat, Dammtorpssjön.

17 Comments

 1. Lila solnedgångar/soluppgångar är mina favoriter.
  Ingen jacka på promenaden ser jag! Har våren kommit till Sverige på riktigt nu? 😀

  • Katarina says

   Hej! Ja våren har kommit hit. Alla tragiska händelser ställer dock allt på ända. Fruktansvärt alltihop.

 2. Åh vilken härligt och bra veckoresumé! Samisk fantasy?! Jag döööör *kollar genast upp* Förstår för övrigt att den bilden delas, den är ju bara så fin!

  • Katarina says

   Tack Rania! Ett skirande vintrigt Karesuando var så himla vackert!

   Min själ värker dock idag. För stockholm, för Sverige och för alla människor berörda.

   Hoppas att du mår bra!

 3. Jag är eventuellt lite jävig eftersom jag är en av Charlottes testläsare, men böckerna är jättejättebra! Rekommenderar varmt!

  • Katarina says

   Ja men böckerna låter magiska. Vad härligt att du har testläst dem dessutom. Vilken ålder är de för?

 4. Jag tror verkligen på det där med att ”vila in” årstidernas växlingar, istället för att rusa på och försöka hinna ta in tussilagoblom och videung i farten. Det är som att mina sinnen inte hänger med i naturens förändringar om jag inte ser till att vila just i skiftena. Jag var inte heller på Influencers konferens och känner mig lite off just nu i bloggvärlden – å andra sidan var den helgen min ”komma ikapp” livet och ”vila in” våren. Så… det var det lätt värt. Hoppas du också känner dig utvilad nu!

  • Katarina says

   Jag känner mig både mer och mindre utvilad. Jag har tagit det lugnt för att ta hand om mig själv och då händer Stockholm. Det gör ont ända in i själen. Det går inte att komma bort från smärtan just nu. Jag känner mig nedtyngd och helt slut. Livet har sats på paus.

 5. Efter en intensiv vecka har jag äntligen kommit upp till Gällivare, så ser fram emot att få njuta massor av naturen här!

  Och kul med mobilbilder – så man inte behöver känna i varje inlägg att man svimmar av dina magiskt vackra bilder, hehe 😉 (Tycker dock de håller måttet ändå!)

 6. Älskar sushi bilden, ser så himla härligt ut. Stockholm Stockholm stad i världen. Min saknad av Sverige och Stockholm botas med bilder som dina 🙂 Så himla kul för Sofia och hennes förord, så härligt att ni hittat sån genuin vänskap också. Det är svårt att finna nya vänner efter skolan, men det är ju det som detta med intressen och grupper ger bot för.

  Samisk fantasy låter väldigt spännande. Får spana in det!

  • Katarina says

   Samisk fantasy låter så jädra spännande. Alltså wihuu. Måste klicka hem de där böckerna eller låna dem på biblan. Böckerna finns i hennes instagramprofil.

   Känns overkligt att du skrev denna kommentar för en knapp vecka sedan. Har inte hunnit svara fören nu. Stockholm hände. Så konstigt att du skriver på Stockholm och mina bilder och läsa det och tänka på vad som hände.

   Hoppas att alla dina anhöriga mår bra och du!

   Keep safe!

  • Katarina says

   Tack Christine! Jag skulle ha svarat tidigare men så hände Stockholm. Min veckosammanfattning denna vecka handlar om sorg och inte om vackra foton och glädje. Hoppas att allt är bra med dig!

  • Katarina says

   Tänk. Det var bara en vecka sedan. Och nu är allt annorlunda.

 7. Åh Vinterviken <3 Saknar den platsen. Måste åka dit nästa gång jag är i Stockholm. Och jättekul att hon plockade upp din bild ju! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.