Livet och bloggen
comments 31

P*I*N*T*E*R*E*S*T

I have found my new obsession. It is spelled P*I*N*T*E*R*E*S*T.

Pinterest is a social media where you keep billboards and pin (similar to save) photos, possible to share or follow others. I must say I love it. Save all kinds off stuff, mostly for inspiration or stuff I want to buy that I will never afford, like a Hasselblad camera.

Join in!

Katarina

 
Skärmavbild 2014-12-18 kl. 20.32.53

31 Comments

  • Jag är osäker. Detta svar ser jag. Men ibland känns det som att jag inte får svar. Men dig kanske jag får det ifrån (kommenterar på massa bloggar) och får endast fåtal svar så tänkte kolla över läget för jag tror det är rätt många man missar. Men din verkar okej då 🙂 Fast jag fick svaret här på min pinterest. Fick inget annat svar? Det borde jag ha fått va, som en kommentar på din. Du får mina kommentarer va?

  • Ja verkligen. Har börjat använda det lite mer till att spara bröllops bilder. Ska fota lite bröllop nästa år så tänkte spara inspiration och att göra grejer och lite DIY grejer med kameror. Tar du fotouppdrag? (frågade det på din blogg, men fick ja, aldrig ett svar tror jag?)

 1. Jag har fått massor av kommentarer av dig på min blogg och svarat dig på alla (om jag nu inte har råkat missa nån). Ibland kanske det tar nån dag eller två innan jag svarar om jag inte har hunnit, men jag försöker verkligen att svara på alla.

  Om du tex går in här: http://ohdarling.org/2014/12/julklappstips-till-den-fotointresserade/
  Kan du se mitt svar under ditt där? Jag har kollat i olika webbläsare när jag inte själv är inloggad på bloggen och jag ser alla kommentarer där samt mina svar. Konstigt om du inte kan se det. Du kanske kan försöka uppdatera sidan och se om det syns då?

  Hur menar du att du fick svaret här på din pinterest? Eller alltså, jag svarade både här på din blogg eftersom du inte verkar se mina svar på min blogg.. Hänger du med? 🙂 Men jag svarade även på min blogg, precis under din kommentar. Det var det jag länkade till, för att visa hur det ser ut för mig.

  Du kanske kan prova att uppdatera sidorna och se om du ser kommentarerna? Gör du inte det så får jag fortsätta försöka klura ut vad som kan vara fel :/

  • Hej. Jo, nej jag får inte de kommentarerna. Eller jo, jag kan ju se den på sidan såklart, men jag får ingen notis om att du har svarat. Jag är van att jag antingen får notis du vet i wordpress (vet inte vad det heter) eller mail. Men från dig får jag inget. 🙁 Det går liksom inte hålla igång en dialog om man inte får en notis..

   • Får du några notifieringar nu? Har laddat hem ett plugin som ska fixa det och jag har provat och det funkar. Men tänkte om du har tid och list att kolla så det verkligen verkligen funkar? 🙂

    Jag vet inte varför det inte kommit några notifieringar förut, men det kanske är för att jag har installerad WP själv.

    Jag hade företag förut men var tvungen att lägga det vilande av olika anledningar. Men just nu är det mest vid sidan av det blir. Hur har du tänkt göra när du ska börja fota bröllop?

    Jag har gjort en egen griffeltavla/svart skoltavla och så köpte jag lite färg och har målat en massa saker. Har gjort en sparbössa av en vanlig burk t ex.

    Kan visa bild om en stund om du vill se? 🙂

    • Ja men visa en bild 🙂 kul med en griffeltavla.

     Får inga notiser men tror att jag kanske bara missat bocken. Hittade den nu nyss och hoppas att det kommer mail iaf 🙂

     Ja det är svårt att driva eget. Svårt att ta ut lön. Jag tänkte det som hobbyverksamhet, ska göra ett fåtal ggr.

     • Det blir bara pannkaka! Har så dåligt ljus här hemma. Ska försöka ta nån bättre bild imorgon när det är lite ljusare 🙂
      Ska påbörja en lite annorlunda anslagstavla och trycka tryck på blockljus också nån dag när jag hinner 🙂

      Jag laddade hem ett plugin som gör så att man ska få notiser när det kommer ett svar, så den där bocken har inte funnits där förrän nu ikväll. Hoppas verkligen att den funkar som den ska 🙂

      Ja, det är inte lätt! Du kan fakturera via t ex Frilans Finans om du kommer över gränsen för vad man får tjäna som hobbyverksamhet. Och ifall du inte vet så får man inte sälja tjänster som hobbyverksamhet! Alltså, inga fotograferingar. Men du får sälja bilder. Kolla med Skatteverket på din ort innan du börjar så att det blir rätt.

     • Jaha. Ok. Fast jag kollade med skatteverket och de angav hobbyverksamhet. ? skumt. Och har en kollega som fotar bröllop på samma sätt.

     • Då är det säkert okej, om Skatteverket redan har sagt att det är okej. Det verkar vara lite olika det där, man får olika svar beroende på vem man pratar med. Jättekonstigt faktiskt.

      Men i Skatteverkets blankett för Hobbyverksamhet (http://www.skatteverket.se/download/18.353fa3f313ec5f91b95213/1369144681445/34411.pdf) står det följande:

      Vad menas då med hobby? Tre saker är utmärkande:
      • Hobby är något du själv utövar på din fritid.
      • Hobbyn är inte din huvudsakliga försörjning.
      • Du utför inte arbete på uppdrag av någon annan.

      Och fotar du t ex bröllop så fotar du ju på uppdrag av någon annan.

      Men som sagt, har Skatteverket sagt till dig att det är okej att göra det så är det ju såklart det 🙂

     • Jo jag tänkte jag ska kolla vidare på det. Jag ringde och frågade samt gick på min kollegas ord. Men hur som haver ska man ju skriva ner det man tjänar och jag kommer inte tjäna så att jag går i vinst eftersom man får dra av det man köpa in utrustning för sa de. Men ja, man får olika svar beroende på vem man frågar och generellt så slingrar de sig när man ger olika exempel och vill inte ge direkt information utan svarar nästan hela tiden ”Det beror på”.

     • Ja, det är ju inte svårare än så 🙂 Bättre att det blir rätt från början 🙂 Men det är lite konstigt att de inte kan ha ett och samma svar på en fråga.

     • Ja, men ska ringa igen tänkte jag eftersom en del kan ju mer om en sak och andra kan mer om annat. Har inget skatteverk lokalt, bor ju på landet men ska hoppa in på ett så snart jag har tid. 🙂 Kan återkomma med det svaret jag får. Hur har du gjort då när du/ innan du jobbade med det eller nu när du har ditt företag vilande och ändå tar uppdrag?

     • Ja precis. Det skadar ju inte att få ut som mycket information som möjligt 🙂 Ja, gör gärna det. Är roligt att höra vad de säger.

      Jag har inte tagit så många uppdrag nu när det ligger vilande. Men Frilans Finans kan man använda sig av och då blir det som ett vanligt jobb eller hur man ska säga. De drar av alla avgifter så man får väl ut ungefär hälften, precis som på ”vanliga jobb”.

 2. Ja, det är ju jättebra att kunna spara alla fina bilder man ser och komma åt dom från t ex mobilen och så 🙂 Supersmidigt och bra.

  Va roligt att du ska fota bröllop! Har du gjort det innan eller blir det premiär?

  Jag har precis upptäckt hur roligt det är med DIY 🙂 Har inte gjort så mycket med kameror där men har börjat med lite reseinspirerade saker. Ska försöka lägga ut på bloggen sen när jag är klar 🙂

  Ja, jag såg det jag med 🙂 Ja, det är nog så 🙂

  Och du fick visst ett svar på den frågan 😉 http://ohdarling.org/2014/12/bilder-fran-nashville-country-night men jag svarar här också. Ja, det gör jag. Fotar bröllop, porträtt, konsert och lite företagsfoto också.

  • Kul. Jobbar du med foto eller kör du vid sidan om ett annat jobb? Funderar på enkla saker som skatt osv.. Tyvärr får jag inte dina svar. Har du någon aning om varför. Borde jag inte åtminstone få det till mailen för det är ju mailen jag fyller i?

 3. OMG… I could spend a whole day on pinterest. So addictive. I will look for you there. If you have more time to indulge there, you will find my boards at Amanda Mac! Enjoy!! I find loads of inspiration there.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.