Resor
comments 24

Sustainable travel: Fritidsresor, ”Best in the class on environment?”

English, down below photo.

Precis när jag skrev det förra inlägget om hållbart resande, Way out West, fick jag ett mail från Fritidsresor med namnet ”Bäst i klassen på miljö! Boka semester med grön rabatt”.

Jag är ledsen Fritidsresor, men nu kommer några inte så vackra ord till en början. Hållbart resande med ett flygbolag? Va, det finns ju inte. Inte som det ser ut nu i varje fall. Tankarna nästan exploderade. Något jag verkligen går igång på är att marknadsföra sig grönt när det mer eller mindre är bluff och båg. Men det är ju såklart inte det Fritidsresor menar med sin reklam.

Fritidsresor är mitt favoritresebolag och har mer eller mindre alltid varit sedan den snälla killen som hjälpte mig att boka ett superhotell i Thailand över telefonen, rekommenderade mig bort från ett familjehotell till fördelen av ett vuxenhotell för min mamma och mig för några år sedan till de bra guiderna och den bra upplevelsen på Sicilien där vi gjorde en endagsutflykt till Syracusa, Santa Lucias hemstad. Jag och Martin åkte även med dem när vi åkte en vecka till Side i Turkiet, mycket nöjda med resan och servicen.

Men kan ett flygbolag verkligen titulera sig som ”Bäst i klassen på miljö!” eller har det gått lite väl långt, men tanke på att alla och jag hoppas verkligen alla, är medveten om att flyg är en stor miljöbelastning?? Vad tycker ni?

Men nu är det ju inte själva flygresan som Fritidsresor enbart fokuserar på utan det är ju dels att packa planen lätt så att mindre bränsle går åt till bra miljöval på boende, så jag tycker ändå Fritidsresor är värd en hiss, även om jag helst skulle se att man är mycket restriktiv till grön marknadsföring då det är så himla problematiskt som konsument att göra ett medvetet val när alla marknadsför sig som gröna.

HH7A0444

Eng-

Just when I wrote the previous post about sustainable travel , Way out West , I received an email from Fritidsresor, a Swedish travelcompany, named ” Best in class on environment, Book holiday with green discount” .

I’m sorry Fritidsresor, but now some not so nice words at first. Sustainable travel with an airline ? Eh, it does not exist . Not as it is now , anyway. The thoughts almost exploded. Something I really don´t like is when company brand themselves green when it is almost impossible to achieve due to the nature of the business. But that’s obviously not what Fritidsresor mean with their advertising this.

Fritidsresor are my favorite travel company and has more or less always been since the nice guy who helped me book a super hotel in Thailand over the phone , recommended me away from a family hotel for the benefit of an adult hotel for my mother and me a few years ago for the good guides and the good experience in Sicily where we did a one-day trip to Syracuse, Santa Lucia’s hometown. Martin and I also went with them when we went one week to Side in Turkey, very satisfied with the hotel and the service.

But can an airline really call themselves ”Best in Class at the environment! ” or has it gone a little too far, given that everyone and I really hope everyone is aware that flying means major environmental impact ? What do you think?

But now it’s not the flight itself as Fritidsresor are focusing on but to pack the plan light so that less fuel is spent and also on good environmental choice of accommodation, so I still think Fritidsresor deserves it´s grand reputation, although I would prefer to see that companies are very restrictive to green marketing because it is so very problematic as a consumer to make an informed choice when all companies market themselves as green.

Katarina

24 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.