Foto
comments 21

Cee´s fun foto challenge: Shadows

This week I am focusing on photos and this is one I took a couple of hours ago, which I am very satisfied with.

Canon 5D Mark iii 24-105 mm Canon lens, No photo editing.

Katarina

HH7A0930-2

21 Comments

 1. Den är fantastisk. Men jag skulle beskära så att de där vita på nedre delen försvann. De tillför ingenting till bilden men ögat letar sig dit och drar uppmärksamheten ifrån själva porträtten.

  • Ja kanske. Men jag valde att göra 0 redigering denna gång för att det kändes bra. Ibland känns det som att redigeringen tar över livet och bilderna och att man varje gång man ser en bild tänker att man kunde ändra på ditten och datten. Känner att det gör mig slarvig när jag tar bilden. Tänker när jag fotar ”jag kan ju alltid redigera den”. Det ska bli ändring. Har tänkt att lägga ut lite oredigerade bilder just på grund av det och jag är lite försiktig med just beskärning för att jag ofta tycker det pajar bilden. Men kanske, att du har rätt.

   • Fast du skulle inte paja bilden.
    Men självklar det är din bild och dina vision.
    Jag själv blir bara glad om någon hjälper till att förbättra.
    Jag kommer inte säga något nästa gång. Jag lovar. 🙂

    • haha det får du. jag beskar den faktiskt först, men det blev inget bra. Ansiktet zoomas ju således in. Hade varit bättre att gå in i photoshop och måla området svart faktiskt, för att fortsatt säga emot dig ;). Jag redigerade den också och ändrade mig. tyckte den var bra som den var.

   • I och för sig tänker jag aldrig att jag kan redigera sen. Men ibland blir det nödvändigt. Och så gjorde och gör man även i mörkrummet, man pjattade och höll med skuggning och ljusning. och beskar.
    Men alla har en ide om sin egen bild. Jag respekterar det i fortsättningen.

    • Haha 🙂 Well. Jag har kikat på den några gånger och såklart har du rätt. Var nog lite starstruck av min egen bild. Men håller nog fast vid att det bara är att måla över i så fall. Beskära ändrar ju kompositionen. Något jag inte gillar.

 2. This is beautiful Katarina!! I shoot with Canon too but have been thinking about ”going back” to something more automatic – with two small kids I don’t often have time to play around with the settings as I would like to, but then seeing something like this motivates me to just stick with it… 🙂

  • yes they are great aren´t they those Canons. Well. I have shot a lot automatic because of the need of taking a photo quick due to the risk of being robbed here. This is of course not that kind of environment. But have started to shot manually out in the open here as well. In Sweden I used to never shot automatic so at first I almost didn´t know how to. 🙂 Love your blog by the way. Vill visit soon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.